Лісова золота таємниця: варення з шишок

1 хв на прочитання4 години тому
Зображення ілюстративне. Фото: Сewscientist.com

Перетворюємо звичайні шишки на ліки.

Варення з молодих соснових шишок — не лише смачний, а й дуже корисний десерт. Воно має насичений хвойний аромат і темний бурштиновий колір, а його унікальний смак точно сподобається вашим близьким.

Інгредієнти.

молоді соснові шишки — 1 кг;

цукор — 1 кг;

вода — 1 л.

Приготування.

Зібрати молоді соснові шишки. Вони мають бути м'якими, зеленими та легко проколюватися нігтем.

Ретельно перебрати, очистити від сміття та хвої. Промити під проточною водою. Залити шишки холодною водою так, аби вона повністю їх покрила. Залишити настоюватися на 12-24 години. Це допоможе усунути гіркоту.

Злити воду, в якій замочувалися шишки. З 1 л чистої води та 1 кг цукру зварити сироп, довівши його до кипіння.

Додати замочені шишки в киплячий сироп. Довести до кипіння, варити 5-10 хвилин, постійно знімаючи пінку.

Після першого варіння зняти варення з вогню і залишити настоюватися на 12-24 години. За цей час шишки просочаться сиропом.

Повторити процес варіння ще 2-3 рази з перервами на настоювання. Щоразу доводити варення до кипіння і варити 10-15 хвилин. Це потрібно для того, щоб сироп став густим, а шишки набули насиченого кольору.

Готове варення матиме темний, медовий відтінок, а шишки стануть м'якими та прозорими.

Гаряче варення розлити по стерилізованих банках, закрутити кришками та перевернути догори дном. Залишити так до повного остигання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: