«Лінивий» сирний хачапурі по-аджарськи на сковороді

2 хв на прочитання03 Грудня 2022, 07:36

Його подають до столу відразу після приготування.

«Лінивий» сирний хачапурі по-аджарськи можна приготувати на сковороді.

Інгредієнти:

сир — 150 г;

сир твердий — 50 г;

борошно пшеничне — 35 г + для підпилу;

яйце — 1 шт.;

сіль за смаком;

олія (для смаження) — 1 ст. ложка.

Приготування.

У миску покласти сир.

Посолити сир і перетовкти виделкою, розбиваючи великі грудочки.

Твердий сир натерти на дрібній терці. Додати більшу частину натертого сиру (приблизно 40 г) до сиру, трохи відклавши для подачі.

Яйце розбити й акуратно відокремити білок від жовтка. Додати яєчний білок у миску з сиром і твердим сиром, а жовток відкласти вбік.

Перемішати все як слід.

Всипати борошно.

Знову перемішати і зібрати сирне тісто в кулю.

Підпилити руки борошном і сформувати з сирного тіста коржик із загостреними краями завтовшки близько 2 див.

У сковороді розігріти трохи олії і викласти в неї сирний «човник».

Смажити коржик на вогні трохи нижче середнього приблизно 3 хвилини або до рум'яної скоринки з одного боку, потім акуратно перевернути.

Відразу ж за допомогою чайної ложки вирізати всередині коржика кругле не наскрізне заглиблення за розміром яєчного жовтка.

Викласти у цей поглиблення яєчний жовток, білок якого ми використовували для тесту.

Присипати коржик тертим сиром, що залишився (10 г).

Накрити кришкою сковороду і довести «лінивий» хачапурі на невеликому вогні до рум'яної скоринки знизу (хвилини 3). Сир на поверхні повинен розплавитися, а жовток трохи схопитись.

«Лінивий» сирний хачапурі готовий.

Його подають до столу відразу після приготування.

Також ми писали про китайські листкові коржики із зеленою цибулею: простий і оригінальний рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: