«Лінивий» сирний хачапурі по-аджарськи можна приготувати на сковороді.
Інгредієнти:
сир — 150 г;
сир твердий — 50 г;
борошно пшеничне — 35 г + для підпилу;
яйце — 1 шт.;
сіль за смаком;
олія (для смаження) — 1 ст. ложка.
Приготування.
У миску покласти сир.
Посолити сир і перетовкти виделкою, розбиваючи великі грудочки.
Твердий сир натерти на дрібній терці. Додати більшу частину натертого сиру (приблизно 40 г) до сиру, трохи відклавши для подачі.
Яйце розбити й акуратно відокремити білок від жовтка. Додати яєчний білок у миску з сиром і твердим сиром, а жовток відкласти вбік.
Перемішати все як слід.
Всипати борошно.
Знову перемішати і зібрати сирне тісто в кулю.
Підпилити руки борошном і сформувати з сирного тіста коржик із загостреними краями завтовшки близько 2 див.
У сковороді розігріти трохи олії і викласти в неї сирний «човник».
Смажити коржик на вогні трохи нижче середнього приблизно 3 хвилини або до рум'яної скоринки з одного боку, потім акуратно перевернути.
Відразу ж за допомогою чайної ложки вирізати всередині коржика кругле не наскрізне заглиблення за розміром яєчного жовтка.
Викласти у цей поглиблення яєчний жовток, білок якого ми використовували для тесту.
Присипати коржик тертим сиром, що залишився (10 г).
Накрити кришкою сковороду і довести «лінивий» хачапурі на невеликому вогні до рум'яної скоринки знизу (хвилини 3). Сир на поверхні повинен розплавитися, а жовток трохи схопитись.
«Лінивий» сирний хачапурі готовий.
Його подають до столу відразу після приготування.
Також ми писали про китайські листкові коржики із зеленою цибулею: простий і оригінальний рецепт.