Капустяний пиріг можна приготувати набагато легше і швидше, якщо взяти «лінивий» рецепт.
Інгредієнти:
капуста (краще молода) — 700 г;
сметана — 250 г;
борошно — 170 г;
розпушувач — 1 ч. л.;
олія рослинна;
сіль;
масло вершкове — 70-80 г;
яйця — 3 шт.;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
кріп — 1/2 пучка;
масло вершкове або рослинна олія — для змащування форми.
Приготування.
Цибулю порізати кубиками.
Капусту нарізати соломкою.
У великій сковороді на невеликій кількості рослинної олії обсмажити цибулю до прозорості.
Тим часом вершкове масло розтопити у мікрохвильовій печі і дати охолонути.
Кріп дрібно порізати.
У сковороду з цибулею викласти капусту та кріп, посолити, обсмажити, помішуючи, близько 7-10 хвилин.
Перекласти капусту в миску, щоб вона швидше охолола.
Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Приготувати тісто для капустяного пирога. У мисці злегка збити яйця.
Додати сметану, перемішати.
Влити остигле масло, перемішати.
Всипати борошно з розпушувачем, перемішати.
Викласти просто в тісто остиглу капусту, перемішати.
У змащену олією форму викласти тісто.
Відправити в розігріту духовку, випікати до готовності (орієнтовно 25 хвилин).
Готовий капустяний пиріг на сметані потрібно залишити у формі до повного остигання. Охолоджений пиріг із капустою можна дістати з форми і подавати до чаю.
Також ми розповідали про кавові сирники — простий рецепт сніданку.