«Лінивий» хачапурі з сулугуні, помідорами та зеленню: швидко і просто готується на сковороді

2 хв на прочитання25 Листопада 2022, 07:32

Цей сирний коржик подають до столу відразу після приготування.

«Лінивий» хачапурі з сулугуні, помідорами та зеленню можна швидко і просто приготувати на сковороді. На вказану в рецепті кількість інгредієнтів найкраще брати сковороду діаметром 18 см. Також молоко для приготування цієї страви має бути кімнатної температури.

Інгредієнти:

борошно — 100 г (2/3 склянки об'ємом 250 мл);

молоко — 100 мл;

яйце — 1 шт.;

сир сулугуні — 100 г;

помідор — 50 г;

зелень (петрушка та кріп) — 8 г;

трави сушені італійські — 1/2 ч. ложки;

олія — ​​1 ст. ложка;

сіль — 2 дрібки;

розпушувач — 1/2 ч. ложки.

Приготування.

Яйце розбити в миску, всипати кілька дрібок солі. Збовтати віничком.

Влити молоко кімнатної температури та перемішати яєчно-молочну суміш.

Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в суміш молока та яйця.

Вимішати віничком однорідне тісто.

Половинку помідора очистити від м'якоті з насінням. Щільну м'якоть нарізати маленькими кубиками.

Сир сулугуні натерти на великій тертці.

Петрушку та кріп промити, обсушити і подрібнити.

Додати в тісто сир, помідори та зелень (свіжу та сушену).

Вмішати добавки у тісто.

Розігрійте сковороду з рослинною олією, вилити туди тісто і розподілити по всьому дну рівним шаром.

Накрити кришкою сковороду і готувати коржик на невеликому вогні 8 хвилин. Внизу має з'явитися скоринка, а зверху тісто має схопитись.

Акуратно перевернути коржик на інший бік і готувати під кришкою на невеликому вогні ще 5 хвилин, до золотистої скоринки.

Сирний коржик із помідорами та зеленню готовий.

Його потрібно подавати до столу відразу після приготування.

Також ми розповідали про «лінивий» хачапурі на сковороді: буде готово за кілька хвилин.

Окрім того, ми писали про німецький теплий сендвіч «Міцний Макс» — швидко й поживно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: