«Лінивий» хачапурі з сулугуні, помідорами та зеленню можна швидко і просто приготувати на сковороді. На вказану в рецепті кількість інгредієнтів найкраще брати сковороду діаметром 18 см. Також молоко для приготування цієї страви має бути кімнатної температури.
Інгредієнти:
борошно — 100 г (2/3 склянки об'ємом 250 мл);
молоко — 100 мл;
яйце — 1 шт.;
сир сулугуні — 100 г;
помідор — 50 г;
зелень (петрушка та кріп) — 8 г;
трави сушені італійські — 1/2 ч. ложки;
олія — 1 ст. ложка;
сіль — 2 дрібки;
розпушувач — 1/2 ч. ложки.
Приготування.
Яйце розбити в миску, всипати кілька дрібок солі. Збовтати віничком.
Влити молоко кімнатної температури та перемішати яєчно-молочну суміш.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в суміш молока та яйця.
Вимішати віничком однорідне тісто.
Половинку помідора очистити від м'якоті з насінням. Щільну м'якоть нарізати маленькими кубиками.
Сир сулугуні натерти на великій тертці.
Петрушку та кріп промити, обсушити і подрібнити.
Додати в тісто сир, помідори та зелень (свіжу та сушену).
Вмішати добавки у тісто.
Розігрійте сковороду з рослинною олією, вилити туди тісто і розподілити по всьому дну рівним шаром.
Накрити кришкою сковороду і готувати коржик на невеликому вогні 8 хвилин. Внизу має з'явитися скоринка, а зверху тісто має схопитись.
Акуратно перевернути коржик на інший бік і готувати під кришкою на невеликому вогні ще 5 хвилин, до золотистої скоринки.
Сирний коржик із помідорами та зеленню готовий.
Його потрібно подавати до столу відразу після приготування.
Також ми розповідали про «лінивий» хачапурі на сковороді: буде готово за кілька хвилин.
Окрім того, ми писали про німецький теплий сендвіч «Міцний Макс» — швидко й поживно.