Ліниві вареники з сиром і гарбузовим соусом готуються дуже просто. Найбільше часу займе запікання гарбуза в духовці, але загалом приготування гарбузового соусу також просте. Утім, якщо гарбуз вам не смакує, соус можна замінити — наприклад, на звичайну сметану.
Інгредієнти:
сир — 500 г;
цукор — 2 столові ложки;
борошно — +/-250 г;
яйця курячі — 1 шт.;
сіль — дрібка;
вершкове масло — за смаком;
гарбуз — 100 г;
вершки — 50 мл;
цукор — за смаком.
Приготування.
Сир розім'яти виделкою, додати яйце, сіль, цукор. Добре перемішати.
Додати борошно. Замісити круте тісто.
З тіста сформувати тонку ковбаску. Нарізати невеликими шматочками.
Варити в підсоленому окропі 3-4 хвилини після випливання.
Ліниві вареники виловити шумівкою. Додати вершкове масло. Перемішати.
Для соусу: гарбуз запекти в духовці, а потім переблендерити його з вершками та цукром.
Ліниві вареники подавати з гарбузовим соусом.
Також ми розповідали про ліниві вареники з картоплею та гарбузом.