Догори
Дати відгук

Ліниві вареники з картоплею та гарбузом

Вони подаються з печерицями.

1 хв на прочитання12 Жовтня 2022, 21:23
Поділитись:

Ліниві вареники з картоплею та гарбузом — дуже смачна й поживна страва.

Інгредієнти:

картопля відварена — 200 г;

гарбуз відварений — 100 г;

борошно — 150 г;

жовток — 1 шт.;

печериці — 200 г;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

олія — ​​2 ст. л.;

масло вершкове — 20 г;

сіль за смаком;

часник сушений — 2 щіпки;

мускатний горіх — 1 щіпка;

перець чорний мелений — за смаком.

Приготування.

Підготувати всі інгредієнти для лінивих картопляних вареників із гарбузом.

Для подачі знадобляться гриби: їх слід нарізати пластинками і викласти на сковорідку з розігрітою олією та вершковим маслом. Також до грибів потрібно додати нарізану півкільцями цибулю.

Обсмажити гриби з цибулею до рум'яного кольору. Злегка підсолити і поперчити.

Відварену картоплю та гарбуз розім’яти на пюре. Додати трохи солі до смаку.

Вбити один яєчний жовток і розмішати. Додати спеції до смаку.

Всипати борошно для замісу тіста.

Скачати кулю м'якого тіста, яке не прилипатиме до рук. Тісто для лінивих вареників із картоплею та гарбузом готове.

Розрізати тісто на невеликі частини.

Скачати кульки діаметром не більше 3 см і пальцем зробити ямочки посередині.

Закип'ятити воду (її трохи підсолити) і закласти туди ліниві вареники. Варити 3-4 хвилини після повторного закипання води.

Готові ліниві вареники перемішати зі смаженими грибами та подавати до столу.

Також ми розповідали про манно-вівсяну кашу (з двох круп) — простий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost