Догори
Дати відгук

Ліниві пиріжки "виручайки" для всієї родини, швидкий рецепт на кожен день

Ароматні та апетитні пиріжки готуємо на сніданок і подаємо до чаю

1 хв на прочитання09 Квітня 2023, 22:07
Поділитись:

Ліниві пиріжки ви можете робити з різними начинками, які не будуть розтікатися по тісту, а залишаться шматочками, смак яких відчувається як начинка.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір теплий, 200 мл;
  • яйце, 1 шт;
  • борошно, 150 г;
  • сіль та сода по 0.5 ч.л;
  • шматочки курячого м’яса відварені, шинка тощо;
  • яйце варене, 1 шт;
  • цибуля зелена і кріп, спеції, ароматні трави.

Процес приготування

У теплому кефірі розчиняємо сіль та соду. Вбиваємо яйце, перемішуємо.

Додаємо борошно і вимішуємо густе тісто. Вам може знадобитися більше борошна, тому додавайте стільки, скільки потрібно для густої маси.

Ріжемо зелену цибулю та кріп, додаємо в тісто.

Ріжемо кубиками м’ясо або шинку, ковбасу, сосиски та яйце, додаємо в тісто.

Розігріваємо олію в сковороді, викладаємо столовою ложкою тісто і обсмажуємо пиріжки на невеликому вогні до рум’яності з двох сторін.

Ароматні та апетитні пиріжки готуємо на сніданок і подаємо до чаю, чи на обід вечерю зі сметаною.

Щоб отримати оригінальну закуску до різних страв, додайте в тісто ароматні трави – провансальські або італійські і у вас вийдуть невеликі порційні піци, які можна подавати замість хліба до різних страв і гарнірів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.