Догори
Дати відгук

Лікарка розповіла, як безпечно зустріти Новий рік під час епідемії COVID

Святкувати варто лише в тісному колі людей, з якими живете під одним дахом, а за святковим столом не ділитися своєю їжею та напоями

2 хв на прочитання11 Грудня 2020, 15:08
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Пандемія коронавірусу - не привід відмовитися від зустрічі Нового року. Щоправда, за умови, якщо організувати їх так, аби не наражати на небезпеку себе та рідних. Як це зробити, розповіла екс-міністерка охорони здоров'я та лікарка Уляна Супрун. 

Вона радить запросити до святкового столу лише тих членів родини, з якими людина проживає безпосередньо під одним дахом. Особливої уваги потребують літні родичі: дідусів і бабусь не варто запрошувати на гучне святкування, аби не наражати на додаткову небезпеку. Ліпше привітати їх телефоном. 

На різдвяні та новорічні свята не варто планувати поїздок. Якщо, все ж таки, маєте бажання відправитися у подорож, ліпше це робити за допомогою власного авто й не користуватися автобусами, потягами чи літаками. 

Новорічні подарунки безпечніше купити онлайн та замовити доставку кур'єром до дверей, ніж спеціально відправлятися на святкові закупи в магазини й ТРЦ, де прогнозовано буде велике скупчення людей і важко тримати соціальну дистанцію. Рідним та друзям різдвяні та новорічні сюрпризи ліпше дарувати не особисто, а надіслати поштою. Так ви мінімізуєте особисті контакти й допоможете  розірвати ланцюг передачі недуги.

Різдвяне богослужіння варто замінити на онлайн-трансляцію Служби Божої. Адже в православному храмі чи в костелі теж можна опинитися серед скупчення людей. 

Усі присутні за святковим столом мають бути в масках у той час, коли не їдять. Людина, яка готує та роздає страви й напої, повинна це робити в захисній масці та медичних рукавичках. 

Також не припустимо за одним столом кільком людям ділитися між собою  стравою з однієї тарілки та напоями з однієї склянки.

Як ми писали раніше, Кабмін, попри карантинні обмеження, дозволив закладам харчування у новорічну ніч працювати до 01:00, а не до 23:00. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я