Щоб отримати максимальну користь від пахучого овочу, всі ці частини не рекомендується викидати зі сміттям. Адже в них містяться поліефіри та органічні сульфіди, які виявляють антиоксидантні та противірусні властивості. Крім цього, речовини з лушпиння допомагають зменшувати тиск, полегшують роботу судин та серця.
Оскільки складно уявити вживання часникового лушпиння в чистому вигляді, турецькі медики дали дієві поради щодо способів його застосування. Його можна варити у воді, яка потім стане основою для бульйонів та різних соусів. Ще один варіант – висушити та подрібнити неїстівні частини часнику, а потім застосовувати їх як ароматну приправу для других страв.
Також відвар часнику корисний для зовнішнього застосування. Дубильні речовини, що містяться у його складі здатні повертати шкірі тонус і знімати запалення. При цьому, варто пам’ятати про те, що запах такого зілля виходить приємним не для всіх.