Лікарі пояснили чому варто пити ромашковий чай

1 хв на прочитання14 Червня 2021, 23:47
Фото: SuperAgronom.com

Дві чашки щодня — і рівень глюкози у крові помітно знижується.

Команда вчених із Великобританії та Японії прийшла до висновку, що ромашковий чай не тільки має заспокійливі властивості, а й позитивно впливає на організм. Про це пише changeua.com. 

Виявилося, що він дає змогу зменшити рівень глюкози у крові, а також боротися з ускладненнями, які призводять до діабету. Раніше вже було відомо, що напої з ромашки корисні для тих, хто страждає на депресію, серцево-судинні захворювання, гіперглікемію та інші хвороби.

До таких висновків фахівці прийшли після дослідження, в межах якого піддослідні протягом трьох тижнів щодня пили по дві чашки ромашкового чаю. Перед експериментом і після вони пройшли обстеження та здали аналізи. З'ясувалося, що регулярне вживання чаю дало змогу зменшити рівень глюкози майже на 25 %.

Важливо пам'ятати, що ароматний ромашковий напій краще вживати без цукру. Якщо ж вам не вистачає солодощів, то до чаю, коли він охолоне, можна додати трохи меду.

Нагадаємо, що вживання газованих напоїв підвищує ризик захворіти синдромом Альцгеймера.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: