Лікар розповідає, чим варто «погодувати» печінку

1 хв на прочитання26 Серпня 2022, 07:47

Список продуктів, які корисно вживати для здоров’я печінки, доволі довгий.

Печінка стежить за чистотою нашого організму. Через неї проходять всі шкідливі речовини, які згодом виводяться. Лікар Марія Вороненко радить звернути увагу на корисні продукти для печінки, які допоможуть їй очиститися й відновитися.

Капустяні

Усі овочі, що належать до капустяних, містять сірку та сульфорафан.

Ці два елементи сприяють саме детоксу печінки.

Ферментовані овочі

Квашена капуста, кефір або ж йогурти без цукру, що мають бажано рослинну основу, теж мають позитивний вплив не лише на печінку, а й на шлунково-кишковий тракт.

Фосфоліпіди

Також гарно сприятимуть роботі печінки продукти, що містять фосфоліпіди.

А саме це стосується рідкого жовтка, морепродуктів, а також м’яса на кістці.

Буряк

Із цим продуктом усе досить просто, оскільки його можна вживати практично у будь-якому вигляді.

А користь від нього значна: він містить бетаїн, чистить судини, допомагає засвоювати білок і відновлювати клітини печінки.

Трави та спеції з гірким смаком

До таких можна віднести імбир, руколу, кінзу, куркуму, кумин, фенхель.

Це також можуть бути м’ята, хрін, редька, зелена цибуля, петрушка, кріп.

Часник

Він діє приблизно як природний антибіотик, може регулювати цукрове навантаження та містить антиоксидант під назвою глутатіон.

Також ми наводили 8 ознак проблем із печінкою.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: