Догори
Дати відгук

8 ознак проблем із печінкою

Можна перевірити себе.

2 хв на прочитання25 Серпня 2022, 21:26
Поділитись:

Потрібно приділяти велику увагу захисту печінки. «Досвідчений фармацевт» наводить 8 ознак, що печінці потрібна допомога, за якими можна перевірити себе.

Збільшення ваги та проблеми зі схудненням. Якщо ви дотримуєтеся дієти, а зайва вага не йде — отже, в печінці накопичилося багато токсинів, котрі перешкоджають засвоєнню жирів та їх виведенню з організму. У результаті ми не просто набираємо вагу, а носимо в собі неочищені жирові клітини, повні шлаків.

Хронічна втома. Особливо важливий цей симптом, якщо ви не відчуваєте надмірних фізичних навантажень та стресу! Зашлакована печінка погано справляється з очищенням крові, в результаті всі органи потерпають від кисневого голодування, що помітно знижує працездатність. Якщо на ранок ви не відчуваєте, що відпочили, постійно хилить у сон, ви перебуваєте в апатії та пригніченому настрої — це ваша печінка надсилає сигнал біди.

Посилене потовиділення та неприємний запах. Ми пояснюємо це фізичними навантаженнями чи стресом. Але і він сигналізує про проблеми з печінкою: намагаючись чистити організм, бувши зашлакованою, наша печінка буквально перегрівається, як пилосос із переповненим контейнером. Звідси підвищена температура та потовиділення.

Погана шкіра — прищі, вугри, незрозуміла сверблячка, сухість або, навпаки, надмірна жирність шкіри. Використання косметичних засобів тільки маскує проблему. Якщо ви вже вийшли з перехідного віку, але відчуваєте ці симптоми — настав час чистити печінку.

Печія. Ми часто списуємо її появу на нездорову їжу та шкідливі звички, але часто печія супроводжує хвороби ШКТ та печінки.

Набряклість. Затримку рідини у тканинах пов'язують із захворюваннями нирок, але вона може виникати і при проблемах із печінкою.

Зміна кольору сечі та калу. Якщо ваша сеча стала темнішою, а стілець, навпаки, придбав світлий білий відтінок, це практично завжди є сигналом проблем із печінкою!

Жовтий колір шкіри. Найпевніша ознака хворої печінки. В організмі багато білірубіну (пігменту жовчі), а отже, печінка не справляється з чищенням крові від токсинів.

Також ми писали про стенокардію: лікар розповідає, як упізнати.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я