Дієтолог Євген Арзамасцев розповів, чому так важливо правильно вибирати відповідні продукти для закушування самого новорічного напою — шампанського.
«Правильно підібрана закуска допомагає уникнути загострення захворювань шлунково-кишкового тракту», - сказав лікар.
Арзамасцев назвав три види продуктів, якими небезпечно закушувати шампанське.
Продукти, багаті жиром. Маскарпоне, вершкове масло, майонез — їх присутність робить страви небажаними для закусок під шампанське. Поєднання алкоголю і жиру може виявитися згубним для підшлункової залози, спровокувати появу здуття, важкості, нудоти та загострення панкреатиту.
М'ясо. М'ясний білок не сумісний з цукрами, які містить шампанське. Їх дует сприяє тяжкості в травному тракті та здуттю.
«Особливо небажана жирна свинина. Вранці після свята може стати погано», - попередив Арзамасцев.
Солодке. Закушувати шампанське солодкими продуктами небезпечно, оскільки таке поєднання відразу дуже значно підіймає рівень глюкози в організмі.
Кращі закуски до шампанського — нежирна риба або птах, також можна закушувати сиром, овочами та фруктами, порадив лікар.
За матеріалом medikforum.