Лікар пояснив, якої їжею небезпечно закушувати шампанське за святковим столом

1 хв на прочитання19 Грудня 2020, 07:20

Неправильні продукти можуть спровокувати загострення хвороб ШКТ

Дієтолог Євген Арзамасцев розповів, чому так важливо правильно вибирати відповідні продукти для закушування самого новорічного напою — шампанського.

«Правильно підібрана закуска допомагає уникнути загострення захворювань шлунково-кишкового тракту», - сказав лікар.

Арзамасцев назвав три види продуктів, якими небезпечно закушувати шампанське.

Продукти, багаті жиром. Маскарпоне, вершкове масло, майонез — їх присутність робить страви небажаними для закусок під шампанське. Поєднання алкоголю і жиру може виявитися згубним для підшлункової залози, спровокувати появу здуття, важкості, нудоти та загострення панкреатиту.

М'ясо. М'ясний білок не сумісний з цукрами, які містить шампанське. Їх дует сприяє тяжкості в травному тракті та здуттю.

«Особливо небажана жирна свинина. Вранці після свята може стати погано», - попередив Арзамасцев.

Солодке. Закушувати шампанське солодкими продуктами небезпечно, оскільки таке поєднання відразу дуже значно підіймає рівень глюкози в організмі.

Кращі закуски до шампанського — нежирна риба або птах, також можна закушувати сиром, овочами та фруктами, порадив лікар.

За матеріалом medikforum.

Нагадаємо, дієтолог розповіла, які три категорії продуктів зміцнять імунітет та допоможуть схуднути до Нового року.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: