Догори
Дати відгук

Лікар попередив про побічну дію від нових вакцин проти COVID-19

Та розповів, чому вони з'являються

1 хв на прочитання07 Грудня 2020, 19:59
Поділитись:

Лікар Тарас Жиравецький розповів про вакцину проти коронавірусу, яка в майбутньому повинна з'явитися в країні. За словами львівського медика, це РНК-вакцина, що впливає на вироблення антитіл і імунну реакцію організму. Медик попередив, що вакцина до кінця не вивчена і, звичайно, вона буде мати низку побічних дій. Повідомляє "ТСН".

"Звичайно, певні побічні дії вакцини можуть бути. Вони повинні бути описані в інструкції, яка зобов'язана з'явитися в загальному доступі. Мало того, вони, щоб набрати певну кількість пацієнтів із побічними діями, будуть проводити та надалі дослідження. Тому що дослідження, що вони провели, все одно не такі, це не сотня тисяч пацієнтів. Коли буде більше пацієнтів, буде більше зауважень щодо ймовірності побічних дій", - говорить лікар.

Про ефективність вакцини на даному етапі говорити ще рано, вважає Жиравецький.

"Проблема з РНК-вакциною в тому, що важко гарантувати її ефективність. Тому що, наприклад, гепатит С — це РНК-вірус, і від нього вакцини поки немає. Не придумали вакцини від цього вірусу. Тут є свої нюанси, але я думаю, краще, якби коментарі давали самі виробники вакцини, якби вони не були заангажовані. Було б цікаво почути їх думку", - зазначив лікар.

Нагадаємо, терапевт дав пораду: як відрізнити втрату нюху при ГРВІ, COVID-19 та інших хворобах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.