Догори
Дати відгук

Лікар назвав чотири звички, які гублять хребет

І не треба думати, що це тільки сидіння в позі «шахового коня».

1 хв на прочитання30 Квітня 2023, 21:06
Поділитись:

Хребет гублять наші повсякденні звички — і не треба думати, що це тільки сидіння в позі «шахового коня», говорить лікар-терапевт Віталій Соткін.

Куріння — ось головний ворог вашого хребта. Нікотин не тільки руйнує легені та судини, а й безпосередньо впливає на ядро міжхребцевого диска, прискорюючи процес його руйнування. До речі, колаген не рятує — під дією нікотину синтез уповільнюється. Результат — остеохондроз, грижі, нескінченні походи до остеопатів і неможливість відновити диск.

Відмова від молочних продуктів. Саме ця категорія продуктів є основним джерелом кальцію. Якщо кальцій у достатку, то й уся кісткова система буде гаразд.

Відмова від прийому вітаміну D. Якщо ви не отримуєте достатньо вітаміну D, то ваш кальцій почне вимиватися з кісток, порушиться кальцієво-фосфорний обмін, і ви будете схильні до небезпечного остеопорозу. Вітамін D необхідний кожному — від немовлят до людей похилого віку. Для дітей є свої дозування, а дорослим достатньо приймати 1000-2000 МО на день.

Відсутність фізичної активності. Вона потрібна не лише нашим м'язам, а й усьому кістковому скелету. А ще що краще розвинені м'язи, то менше навантаження на хребет. Ніхто не каже качатися до стану термінатора, але тримати себе у формі просто для здоров'я потрібно.

Також ми розповідали, як уникнути болів у спині, працюючи в офісі: 5 простих правил.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.