Догори
Дати відгук

Як уникнути болів у спині, працюючи в офісі: 5 простих правил

Більшість із них цілком безкоштовні.

1 хв на прочитання23 Січня 2023, 16:29
Поділитись:

Сидяча робота давно не вважається легкою, тим більше що вона викликає проблеми зі здоров’ям, зокрема позначається на хребті. Як же уникнути болів у спині, працюючи в офісі? «Аптека на зв'язку» наводить п'ять простих правил.

Перше. Не сидіть в одному положенні багато часу. Рух допомагає дихальній діяльності, розкриваючи грудну клітину та перешкоджаючи атрофії м'язів, і покращує кровообіг.

Друге. Встановіть на телефоні або комп'ютері нагадування, що час зробити перерву. Якщо нагадування прийшло, коли ви сидите, — встаньте. Якщо ви вже стоїте, потягніться або пройдіться сходами вгору-вниз.

Третє. Подбайте про робоче місце. Іноді достатньо придбати ортопедичну подушку, щоби піднятися на стільці або підтримати поперек. Якщо екран комп'ютера або ноутбука розташований нижче рівня очей, використовуйте підставку, щоби підняти його на необхідну висоту.

Четверте. Подбайте про свій сон. Аби добре висипатися, лягайте спати до 23.00, відмовтеся від гаджетів за 1-1,5 години до сну й використовуйте ортопедичні подушки.

П'яте. Робіть прості вправи на робочому місці. У розтяжці грудної клітини та ніг, позі лотоса та відтисканнях від стіни задіяні різні групи м'язів. Такі вправи не займуть багато часу і допоможуть позбутися болю та ломоти в суглобах.

Також ми розповідали, як сидіти за ноутбуком, аби не боліла спина.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.