Догори
Дати відгук

Лікар назвав 3 продукти, пов’язані з підвищеним ризиком розвитку раку

Продукти харчування, які викликають побоювання

2 хв на прочитання16 Листопада 2022, 13:37
Поділитись:

Рак часто спочатку залишається непоміченим, і багато людей помічають симптоми пізніше, коли він розвивається. Це призводить до поганих показників виживання, тому що рак стає більш стійким до лікування. Тому профілактика краща, ніж лікування. Хоча немає відомих способів запобігти раку, деякі продукти харчування пов’язані з підвищеним ризиком його появи.

Роль дієти у визначенні ризику розвитку раку суперечлива: необхідно проводити великі популяційні дослідження, до того ж існує безліч спотворюючих факторів, які можуть вплинути на результати.

Дослідження продовжують спонукати до подальших досліджень конкретних предметів. За словами доктора Еріма Чаудрі, медичного директора платформи з охорони чоловічого здоров’я Manual, є чотири повсякденні продукти харчування, які викликають побоювання, хоча для встановлення безпосередньої причини потрібні подальші дослідження.

За словами лікаря, гідрогенізовані рослинні олії – тип жиру, який виробники продуктів харчування використовують, щоб довше зберігати продукти свіжими, – викликають занепокоєння.

Він процитував дослідження, яке показало, що гідрогенізовані олії пов’язані з підвищеним ризиком розвитку раку простати.

“Це результат трансжирів, просочених цими маслами”.

Він продовжив:

«Відомо, що трансжири сприяють розвитку раку, серцевих захворювань та проблем із імунною системою. Більше того, рослинні олії багаті на шкідливі жири омега-6, які пов’язані з серцевими захворюваннями та раком».

Дослідження показують, що солоні продукти, особливо мариновані овочі та солона чи маринована риба, можуть бути значним фактором ризику розвитку раку шлунку, попередив доктор Чаудрі.

Високий рівень цукру в крові може спричинити ракові пухлини, повідомив лікар.
«Опрацьований характер рафінованого цукру може спричинити метаболізм ракових клітин в організмі. Крім того, ці цукри можуть збільшити ризик розвитку ожиріння, діабету 2 типу та серцевих захворювань».

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Прапор Євросоюзу та вітряки та сонячні панелі. Зображення створено ШІ
Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитання43 хвилини тому
Фото: «Ландшафтний дизайн»
Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання5 годин тому
Швейцарська АЕС Лайбштадт. Фото взято з Вікіпедії
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання6 годин тому
Image by Jill Wellington from Pixabay
Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитанняВчора
Українську "зелену" енергію інтегрують в ринок ЄС - Кабмін подав до Ради ключовий законопроєкт
2 хв на прочитанняВчора
Трагедія на Житомирщині: уряд ліквідовує наслідки потужного вибуху
1 хв на прочитанняВчора
Рубки на 57 млн грн: ДБР повідомило про підозру керівництву лісгоспу на Тернопільщині
1 хв на прочитанняВчора
Президент підписав закон, що змінить правила рибного ринку в Україні
1 хв на прочитанняВчора