Доктор Сара Джарвіс розповіла, що продукти, котрі можуть підвищити кров'яний тиск і ризик інсульту, можуть містити шкідливу для здоров'я кількість солі.
Споживання солоної їжі порушує природний баланс натрію в організмі, говорить доктор Джарвіс, лікар загальної практики та консультант LoSalt. Такий дисбаланс призводить до того, що організм затримує більше води, що може викликати непотрібне навантаження на кровоносні судини.
"Надлишок рідини тисне на стінки артерій, по яких кров розноситься від серця по всьому тілу, що призводить до підвищення кров'яного тиску. Потім високий кров'яний тиск може призвести до закупорки артерій, що постачають кров до мозку, іншими словами, до інсульту", - пояснює Джарвіс.
Відзначається, що є багато продуктів, які ви, можливо, їсте, але навіть не підозрюєте, що вони містять багато солі.
До 75% солі, яку люди споживають, надходить із оброблених харчових продуктів, таких як:
У Великій Британії людям рекомендується споживати максимум 6 грамів солі на день, проте середньостатистичний британець споживає близько 8,5 г солі в день, говорить експерт. Це на 40% вище рекомендованої щоденної дози, що піддає багатьох людей ризику небезпечного для життя інсульту.
Додаткові солоні продукти, на які слід звернути увагу, включають:
Доктор Джарвіс підкреслює важливість відстеження того, скільки солі ми їмо протягом дня.
Більше новин читайте на GreenPost.