Догори
Дати відгук

Лікар назвала продукти, які підвищують артеріальний тиск

Споживання солоної їжі порушує природний баланс натрію в організмі.

1 хв на прочитання20 Лютого 2024, 10:10
Продукти які підвищують артеріальний тиск Продукти які підвищують артеріальний тиск
Поділитись:

Доктор Сара Джарвіс розповіла, що продукти, котрі можуть підвищити кров'яний тиск і ризик інсульту, можуть містити шкідливу для здоров'я кількість солі.

Споживання солоної їжі порушує природний баланс натрію в організмі, говорить доктор Джарвіс, лікар загальної практики та консультант LoSalt. Такий дисбаланс призводить до того, що організм затримує більше води, що може викликати непотрібне навантаження на кровоносні судини.

"Надлишок рідини тисне на стінки артерій, по яких кров розноситься від серця по всьому тілу, що призводить до підвищення кров'яного тиску. Потім високий кров'яний тиск може призвести до закупорки артерій, що постачають кров до мозку, іншими словами, до інсульту", - пояснює Джарвіс.

Відзначається, що є багато продуктів, які ви, можливо, їсте, але навіть не підозрюєте, що вони містять багато солі.

До 75% солі, яку люди споживають, надходить із оброблених харчових продуктів, таких як:

  • хліб;
  • злаки;
  • начинки для сендвічів;
  • суп.

У Великій Британії людям рекомендується споживати максимум 6 грамів солі на день, проте середньостатистичний британець споживає близько 8,5 г солі в день, говорить експерт. Це на 40% вище рекомендованої щоденної дози, що піддає багатьох людей ризику небезпечного для життя інсульту.

Додаткові солоні продукти, на які слід звернути увагу, включають:

  • салямі;
  • копчена риба;
  • м'ясні делікатеси;
  • ковбасні вироби;
  • чіпси;
  • солоні горіхи.

Доктор Джарвіс підкреслює важливість відстеження того, скільки солі ми їмо протягом дня.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.