Догори
Дати відгук

Лікар-дієтолог назвав продукти, які небезпечно їсти на другий день

Вживання рисової каші наступного дня може бути подвійно небезпечним

1 хв на прочитання22 Червня 2022, 15:40
Поділитись:

Лікарі-дієтологи розповіли, який продукт не можна вживати на другий день, тому що це може викликати харчове отруєння.

Йдеться про одну з найпопулярніших круп у світі – рисову. Здавалося, що може бути простішим. Але медики кажуть, що з рисовою кашею треба бути обережнішими.

Справа в тому, що сирий рис часто містить спори Bacillus cereus, які можуть спричинити розлади травлення. Ці патогенні мікроорганізми можуть залишатися навіть після варіння рису і розмножуватися при зберіганні готового продукту. І вживання рисової каші наступного дня може бути подвійно небезпечним.

Лікарі кажуть, що вчорашній рис може спричинити пронос, блювання та інші проблеми із системою травлення. Навіть якщо ви розігрієте рис знову, ці шкідливі бактерії не зникнуть. При цьому відмовлятися від рису через це медики не рекомендують. Якщо його правильно зберігати, він принесе організму більше користі, ніж шкоди.

Не можна зберігати рис при кімнатній температурі більше однієї години.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання13 хвилин тому
Відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання20 хвилин тому
Управління небезпечними відходами
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитаннягодина тому
Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання3 години тому
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитання4 години тому
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитання5 годин тому
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитання6 годин тому
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитання7 годин тому