Лікар-дієтолог назвав продукти, які небезпечно їсти на другий день
Вживання рисової каші наступного дня може бути подвійно небезпечним
Лікарі-дієтологи розповіли, який продукт не можна вживати на другий день, тому що це може викликати харчове отруєння.
Йдеться про одну з найпопулярніших круп у світі – рисову. Здавалося, що може бути простішим. Але медики кажуть, що з рисовою кашею треба бути обережнішими.
Справа в тому, що сирий рис часто містить спори Bacillus cereus, які можуть спричинити розлади травлення. Ці патогенні мікроорганізми можуть залишатися навіть після варіння рису і розмножуватися при зберіганні готового продукту. І вживання рисової каші наступного дня може бути подвійно небезпечним.
Лікарі кажуть, що вчорашній рис може спричинити пронос, блювання та інші проблеми із системою травлення. Навіть якщо ви розігрієте рис знову, ці шкідливі бактерії не зникнуть. При цьому відмовлятися від рису через це медики не рекомендують. Якщо його правильно зберігати, він принесе організму більше користі, ніж шкоди.
Не можна зберігати рис при кімнатній температурі більше однієї години.