Незважаючи на те, що українці надають перевагу більш дешевшим видам м’яса (курятина, свинина), зовнішня торгівля яловичиною значно зросла у 2021 році. За підсумками минулого року, український м’ясний ринок наростив імпорт яловичини до 2,78 тис. тонн, що на 34% більше ніж у 2020 році.
Найбільше в Україну постачалось мороженого м’яса — 1,94 тис. тонн (70% від загальних поставок), повідомляє ІА «Інфоіндустрія» з посиланням на УКАБ. Свіже та охолоджене м’ясо складало 0,84 тис. тонн. Ключовими експортерами в Україну яловичини стали:
Австрія – 1 148 тонн;
Литва – 534 тонн;
Польща – 237 тонн;
США – 182 тонни.
Водночас варто відмітити, що обсяги поставок української яловичини за кордон також демонструють незначне зростання у 2021 році. Попри тяжке становище в вітчизняному скотарстві, українські експортери відправили в інші країни 27,55 тис. тонн м’яса, що на 11% більше ніж торік.
Раніше ми писали, що найдешевше м'ясо в Україні подорожчало на 30 %, найдорожче — на 14 %