Сьогодні хочемо поділитися незвичайним рецептом рулету з рибними консервами.
Закуска з лаваша та риби
Продукти:
Приготування:
Для початку готуємо інгредієнти. 100 грамів сиру потрібно натерти на середній терці.
Порада. Щоб сир легше натирався, попередньо його потрібно потримати хвилин 15 в морозильній камері.
Змащувати лаваш я рекомендую сумішшю сметани, майонезу і часнику. В окрему миску відправте 2 столових ложки майонезу і додайте до нього 3 зубчика пропущеного через прес часнику. Перемішуємо – соус готовий.
100 грамів салату « Айсберг » потрібно порвати на невеликі шматочки. Замість салату « Айсберг » можна використовувати пекінську капусту. Але буде не так ніжно і повітряно. Її потрібно буде порізати.
У чашку викладаємо 250 грамів рибних консервів. Я використовую тунець, але цілком підійде і сайра або інша риба.
До нього додаю протертий сир, і сюди ж потрібно натерти на середній терці 2 варених яйця. Перемішуємо і таким чином отримуємо нашу начинку.
Починаємо начиняти лаваш.
Спочатку його слід змастити часниковим соусом.
Далі викладаємо невеликі шматочки салату « Айсберг » або шматочки пекінської капусти.
Поверх салату викладаємо рибну начинку.
Скручуємо рулет. При цьому потрібно щільно притискати лаваш з начинкою.
Після цього рулет потрібно обернути харчовою плівкою і відправити на пару годин в холодильник. Коли пройде необхідну кількість часу, знімаємо з рулету плівку і нарізаємо його на шматочки. Оптимальна ширина шматочків – 2,5 сантиметра.
Шматочки рулету викладаємо на тарілку. Можна за бажанням прикрасити рулет – зробити смужки з темного соусу або подати рулет з зеленню.
Страва підійде в якості легкої і універсальної закуски хоч на свята, хоч на будні. Її можна взяти з собою на пікнік або просто приготувати для денного перекусу.
Рулет відрізняється незвичайним смаком і простотою в приготуванні. Риба прекрасно поєднується зі смаком сиру і варених яєць, ну а соковитості додає капуста.