Ольга Шевченко1 хв на прочитання02 Листопада 2023, 13:34
"Зебра" - пиріг для підняття настрою, приємного чаювання і святкового застілля. Простий у приготуванні, невигадливий бісквіт можна спекти до приходу гостей або для сімейного частування.
Особливо пиріг "Зебра" подобається дітям - своїм забарвленням він і справді схожий на цю веселу тваринку.
Пиріг "Зебра" - інгредієнти:
- 200 г борошна,
- 3 яйця,
- 200 мл нежирної сметани,
- 50 г вершкового масла,
- 1 ч. ложка олії,
- 270 г цукру,
- 10 г ванільного цукру,
- 3 ст. ложки порошку какао,
- 0,5 ч. ложки соди,
- щіпка солі.
Пиріг "Зебра" на сметані - рецепт приготування:
- Перед тим як приготувати пиріг "Зебра", збийте яйця з цукром. Додайте сметану, м'яке вершкове масло і перемішайте.
- З'єднайте просіяне борошно, соду, сіль і ванільний цукор.
- Змішайте рідкі та сухі компоненти, перемішайте до однорідного стану.
- Отримане тісто слід розділити навпіл і в одну частину додати какао.
- Форму для випічки нагріти і змасти олією.
- У центр форми вилити 3 ст. ложки білого тіста, потім зверху на нього - 3 ст. ложки шоколадного. Продовжуйте заповнювати форму, чергуючи темне і світле тісто.
- Відправити форму слід в розігріту до 180°С духовку і випікати пиріг "Зебра" приблизно 40 хвилин.
- Готовому бісквіту дайте трохи охолонути і дістаньте із форми.
- Пиріг "Зебра" має дуже ефектний вигляд у розрізі, тому подавати його варто на широкому блюді, порізавши на порційні шматочки.