Лазанья — це одна з тих класичних італійських страв, яка завжди викликає захоплення і піднімає настрій своєю багатошаровою симфонією смаку. Ця витончена страва відома своєю смаковою глибиною та неймовірною ароматною начинкою, яка складається з ніжно приготовленого фаршу, вершкового бешамель-соусу і, звісно ж, великої кількості сирів. У цьому рецепті ми розкажемо вам, як приготувати цю шедевральну страву власноруч і здивувати своїх гостей чи рідних.
Інгредієнти:
листи для лазаньї (сухі) — 6 шт.;
фарш м'ясний (свинина/яловичина) — 750 г;
цибуля ріпчаста — 1 шт.;
бульйон м'ясний — 200 мл;
сир твердий — 250 г;
томатна паста — 2 ст. ложки;
олія — 1 ст. ложка;
перець чорний мелений — за смаком;
молоко — 500 мл;
масло вершкове — 80 г;
борошно пшеничне — 60 г;
мускатний горіх мелений — ½ ч. ложки;
сіль за смаком.
Приготування.
Цибулю нарізати дрібними кубиками й обсмажити на олії до золотистості.
Щойно цибуля стала золотистою і м'якою, додати до неї фарш.
Томатну пасту розвести м'ясним бульйоном.
Фарш посолити, поперчити, додати томатну пасту, змішану з бульйоном, і тушкувати хвилин 10.
Приготувати соус бешамель.
У сковороді розтопити вершкове масло, додати просіяне борошно, безперервно помішуючи віничком. Тонкою цівкою влити молоко, продовжуючи помішувати.
Щойно соус почне густіти, додати сіль і мускатний горіх. Коли соус почне кипіти, вимкнути вогонь.
Сир натерти на великій тертці.
Духовку розігріти до 200 °С.
Зібрати лазанью.
Дно форми для запікання змастити соусом бешамель. Потім викласти шар листів лазаньї (їх можна вільно ламати). Зверху додати м'ясну начинку та рівномірно розподілити. На м'ясну начинку — знову соус бешамель. Посипати сиром. Усі шари викласти у такому порядку. Останнім шаром має бути сир.
Форму з лазаньєю відправити в розігріту до 200 °С духовку приблизно на 30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
Також ми розповідали, що у світі є лише одна країна, де чоловіки готують частіше за жінок, і вона розташована в Європі — дослідження.