Догори
Дати відгук

Ландшафт навколо басейну: поради та правила (ФОТО)

Поради та правила, які допоможуть на тривалий час зберегти привабливість і зручність ландшафту басейнової зони.

1 хв на прочитання20 Березня 2024, 07:32
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город» Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поділитись:

Ландшафт навколо басейну є ключовим елементом дизайну, який може надати цілому простору неперевершеної краси та затишку. Однак вибір рослин і їх розміщення в цій області вимагає особливої уваги й обережності. Важливо враховувати не лише естетичний аспект, а й практичні функції, щоб забезпечити максимальний комфорт і тривалість експлуатації басейну. Телеграм-канал «Дача. Сад та город» наводить поради та правила щодо облаштування ландшафту басейнової зони, які допоможуть зберегти її привабливість і зручність на тривалий час.

Фото 1/10

✔ Висаджувати декоративні рослини в басейн або на березі категорично заборонено, оскільки хлориста вода вб'є їх, а привабливий басейн стане схожим на ставок.

✔ Необхідно використовувати контейнерну посадку квітів. У цьому випадку рослини не будуть безпосередньо взаємодіяти з водою, і їх завжди можна занести в приміщення, а також поміняти місцями, змінивши вигляд зони відпочинку.

✔ Не варто висаджувати бурхливу рослинність навколо басейну, оскільки рештки листя і рослин засмічують воду, а також дно та стіни басейну.

✔ Необхідно відбирати найбільш витривалі види і за можливості розміщувати клумби вище рівня води. Рослини треба ставити якомога далі від берега. Використання горщиків із вузьким верхом зменшує ймовірність потрапляння ґрунту у воду при випадковому падінні горщика.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost