Догори
Дати відгук

Буряковий салат із болгарським перцем — простий рецепт універсальної страви на зиму

Смакуватиме до картопляного пюре з котлеткою чи слугуватиме буряковим додатком до червоного борщу.

2 хв на прочитання24 Жовтня 2024, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Червоний буряк — дуже корисний овоч: він містить безліч поживних речовин, його чудово можна поєднати з улюбленими спеціями, часником чи помідорами. Закрутка на зиму з вареного червоного буряка та болгарського перцю від кухаря Максима Нікітіна — простий у приготуванні та водночас пікантний салатик із мінімальної кількості доступних складників, який смакуватиме до картопляного пюре з котлеткою чи слугуватиме буряковим додатком до червоного борщу.

Така страва просто необхідна у зимовий період, коли бракує вітамінів. Але вона зможе врятувати не лише взимку, коли не вистачає часу на приготування борщу чи супу, а й тоді, коли просто хочеться чогось смачненького, а холодильник порожній. Набагато зручніше, коли напохваті є така консервація — це спростить приготування обіду.

При приготуванні такого салату можна не хвилюватись і сміливо експериментувати. Але не всі плоди підійдуть для приготування — найкраще обирати свіжі, темно-червоного кольору. Крім того, стерилізація є обов’язковим етапом під час консервації, щоб ніякі мікроорганізми не потрапили до салату.

Інгредієнти:

червоні столові буряки — 3 кг;

солодкий болгарський перець — 1 кг;

великі цибулини — 3 шт.;

вода — 1 склянка;

олія — 1 склянка;

цукор — 1 склянка;

сіль — 1 ст. ложка;

оцет (9 %) — 2/3 склянки.

Приготування.

Коренеплоди зварити чи спекти у духовці, охолодити, потерти на грубій тертці.

Цибулю порізати кубиками, перець — тоненькою соломкою.

Воду, олію, цукор, сіль і оцет з’єднати в каструльці й довести до кипіння.

У киплячий маринад покласти посічені цибулю та перець і варити 15 хв.

Додати до киплячої маси потертий буряк, продовжувати варити на малому вогні ще 20 хв.

Гарячим розкласти салат у підготовлені стерильні банки й одразу ж закрутити бляшаними кришками.

Поставити банки догори дном та закутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.