Такі помідори можуть не достояти до зими — вони настільки смачні, що з’їсти їх захочеться відразу.
Інгредієнти:
помідори;
лист хрону;
часник;
кріп;
листя смородини;
гострий червоний перець.
Для маринаду (на 1 л води):
сіль — 1 ст. л.;
цукор — 5 ст. л.;
оцет 9 % — 2,5 ст. л.
Приготування.
Помідори вимити. Банки вимити, ошпарити, кришки простерилізувати. Укласти на дно спеції та половину часнику, укласти помідори максимально щільно, зверху укласти залишки часнику. Залити окропом помідори, накрити кришками, залишити на 15 хвилин.
Воду злити в каструлю, приготувати маринад: додати сіль, цукор, довести до кипіння і кип'ятити 5 хвилин, додати оцет, довести до кипіння і кип'ятити 5 хвилин. Залити банки маринадом, закрити кришками, перевернути, закутати до повного охолодження.
Також ми розповідали про квашену капусту з буряком і часником: швидкий і смачний рецепт.