Квашена капуста за три дні: простий рецепт

1 хв на прочитання14 Вересня 2022, 00:33

Капуста виходить дуже смачною, ароматною і хрусткою.

За три дні вже можна ласувати надзвичайно смачною, ароматною і хрусткою капустою, якщо заквасити її за цим рецептом.

Інгредієнти:

вода — 2 л;

капуста — 2-2,5 кг;

морква — 2 шт.;

цукор — 2 ст. л.;

сіль — 3 ст. л.;

приправи (пряні трави, суміш перців горошком і насіння кропу або коріандру) — 1 ч. л.

Приготування.

Пошинкувати капусту.

Натерти моркву і з’єднати з капустою. Банку помити й стерилізувати. Після цього дуже щільно втрамбувати капусту.

Воду закип’ятити, додати сіль і охолодити.

Залити нею капусту так, щоб вода лилася через край.

Банку поставити в глибоку посудину і залишити на 48 годин, через кожні 3-5 годин проколюючи капусту (наприклад, ножем). Це потрібно для того, щоб вийшло зайве повітря. По закінченню визначеного часу злити розсіл у посудину, розбавити в ньому цукор і додати, за бажанням, улюблені спеції. Повернути розчин до капусти, накрити банку капроновою кришкою і перекласти в холодильник на 24 години.

Також ми розповідали про квашену капусту з буряком і часником: швидкий і смачний рецепт.

Окрім того, ми писали, як заквасити буряк: швидкий, смачний, дешевий і корисний рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: