З настанням холодів багатьом хочеться їсти побільше овочів, проте огірки і помідори “злітають” в ціні через сезонність, а ось капуста дорожчає не так сильно. Саме тому досвідчені господині квасять капусту, адже ця закуска дуже швидко і легко готується, а також не вимагає великих витрат.
У цій статті ви дізнаєтеся, що додати в квашену капусту, щоб вона було соковитою і хрусткою, а також чи потрібна горобина в квашеній капусті. Виявляється, не всі спеції і додаткові інгредієнти вдало підкреслять смак капусти, є такі “добавки”, які геть зіпсують закуску.
Сама по собі горобина має гіркуватий смак, який мало кому сподобається. Однак якщо додати ягоди в капусту, то закуска вийде дуже незвичайною і сподобається тим, хто любить невелику гостроту і пікантність.
Квашена капуста з горобиною, що потрібно:
Наріжте капусту, натріть моркву і наріжте тонкими скибочками яблука. Видаліть хвостики на ягодах горобини. Гарненько посипте капусту сіллю. Після цього візьміть банку відповідного розміру і утрамбуйте туди капусту з морквою, чергуючи їх з шарами ягід і ягід. Додавати воду або розсіл не потрібно. Секрет в тому, що капусту потрібно сильно стискати, тоді вона виділить сік і його буде достатньо для запуску процесу бродіння. Така квашена капуста в банці без розсолу зберігається в холодильнику або в прохолодному місці, час від часу капусту потрібно проколювати дерев’яною шпажкою, добираючись до самого дна банки.
Якщо ж ви не любите гостроту, а квашена капуста в банці без розсолу, як вам здається, повинна бути солодкуватою, варто спробувати інший рецепт. Якщо ви досі сумніваєтеся, чи потрібно додавати цукор в квашену капусту, то ви просто ніколи не пробували цю смакоту. Така квашена капуста – як у бабусі – цей смак ви не забудете ніколи.
Капуста, квашена в банці з цукром, виходить дуже хрусткою і швидко готується. Для такого рецепта вам знадобляться:
Приготування не займає багато часу: наріжте капусту, натріть моркву і щільно утрамбуйте овочі в банку, пересипаючи їх цукром і сіллю. Після цього капусту потрібно поставити під гніт, періодично проколювати весь вміст банки шпажкою або ножем.