Приготування смачних страв не обов'язково пов'язане з витратою великої кількості часу і зусиль. Наприклад, можна приготувати курячі стегенця, запечені в сметані — це справжня родзинка кулінарної майстерності, яка стане ідеальним варіантом для швидкого та смачного обіду.
Зручність цього рецепту полягає в тому, що ви можете вибрати як курячі стегенця, так і гомілки — обидва варіанти чудово підходять для цієї страви. Також можна за бажання видалити кістки та шкіру з м'яса або залишити стегенця цілими.
Інгредієнти:
курячі стегенця — 600 г (4 шт.);
сметана жирністю 20 % — 200 г;
часник сушений — 1/2 ч. ложки;
трави прованські сушені — 1 ч. ложка;
куркума мелена — 1/3 ч. ложки;
сіль — 1 ч. ложка;
перець чорний мелений — 1/5 ч. ложки;
олія соняшникова (для змащування форми) — 2 ч. ложки.
Приготування.
Увімкнути духовку для розігріву до 190 градусів.
Курячі стегенця промити й обсушити за допомогою паперового рушника.
Натерти стегенця сіллю (0,5 ч. ложки) і чорним меленим перцем.
Перекласти курятину у форму для запікання, дно якої попередньо змастіть олією.
Для сметанного соусу в мисці з'єднати сметану, суміш прованських сушених трав, сушений часник, сіль (0,5 ч. ложки) і куркуму.
Як слід перемішати сметану зі спеціями та прянощами.
Соусом, що вийшов, залити стегенця у формі.
Запікати в розігрітій до 190 °С духовці 45-50 хвилин (враховуючи особливості своєї техніки). Під час запікання форму не накривати!
Курячі стегенця, запечені в сметані, готові.
Більше новин читайте на GreenPost.