- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як у домашніх умовах приготувати з молока домашню сметану менш ніж за годину
Як у домашніх умовах приготувати з молока домашню сметану менш ніж за годину
Рецепт надзвичайно простий і не вимагає додаткових інгредієнтів, ні зайвого посуду.
Приготувати сметану нескладно навіть у домашніх умовах. «Кулінарний технікум» ділиться рецептом приготування справжньої смачної домашньої сметани з літра молока менш ніж за годину.
Рецепт надзвичайно простий і не вимагає додаткових інгредієнтів, ні зайвого посуду.
Завдяки цьому способу сметану вдасться приготувати не лише з домашнього молока, а навіть зі звичайного магазинного, жирністю 3,5-4,5 %.
Сметана за цим рецептом готується на водяній лазні, це найпростіше. На дно каструлі потрібно постелити махровий рушник, поставити на неї літрову банку, перелити в неї молоко.
У саму каструлю потрібно налити воду, банка з молоком має бути повністю у воді. Поставити каструлю на плиту. Вода має закипіти, і молоко має прогрітися — майже закипіти.
Після цього вийняти банку з каструлі з водою й охолодити. Досить залишити банку з гарячим молоком при кімнатній температурі на кухонному столі.
Залишилось додати закваску. Це може бути звичайна сметана. На літр молока достатньо 2-3 столові ложки.
Перемішати, накрити кришкою, залишити до повного остигання приблизно хвилин на 45.
Тепер потрібно просто процідити готову сметану через марлю. В результаті виходить дуже смачна та жирна натуральна сметана, якої не купиш у магазині.
Також ми розповідали, як вибрати гарну сметану: радить нутриціолог.
Окрім того, ми наводили п'ять секретів, щоб окрошка була не лише смачною, а й корисною.