Догори
Дати відгук

Курячі котлети з морквою та сиром — просто і смачно

Все, що потрібно — це правильна комбінація інгредієнтів і трішки кулінарної магії.

2 хв на прочитання30 Квітня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Все, що потрібно для створення смачних курячих котлет із морквою та сиром, — це правильна комбінація інгредієнтів і трішки кулінарної магії.

Інгредієнти:

куряче філе — 400 г;

сир твердий — 120 г

цибуля ріпчаста — 150 г;

морква — 100 г;

яйце — 1 шт.;

батон білий — 60 г;

молоко — 80 мл;

олія — 50 мл;

борошно — 20-30 г;

куркума мелена — 1 ч. ложка (за смаком);

перець чорний мелений — 0,5 ч. л.;

сіль за смаком.

Приготування.

З батона зрізати скоринки, нарізати м’якушку маленькими шматочками та викласти в миску.

Залити батон молоком та залишити на 10 хвилин.

Куряче філе нарізати шматочками і перекрутити на м'ясорубці.

Моркву та цибулю очистити.

Моркву натерти на великій тертці.

Цибулю також натерти на великій тертці або пропустити через м'ясорубку.

Сир натерти на великій тертці.

У миску до курячого фаршу додати цибулю, моркву, сир, розм'якшений у молоці батон, яйце, чорний мелений перець, куркуму та сіль.

Слід зважати на те, що сир уже солоний, тому важливо не пересолити фарш.

Фарш добре перемішати, накрити харчовою плівкою чи кришкою та залишити в холодильнику на 20-30 хвилин.

Потім із фаршу сформувати котлети.

Дошку присипати борошном, викласти котлети на дошку і зверху присипати борошном.

На сковороді розігріти 25 мл олії та викласти котлети.

Обсмажити котлети на середньому вогні з двох сторін 4-6 хвилин до золотистої скоринки. Дуже обсмажувати котлети не потрібно.

Потім додати на сковороду 2-3 ст. ложки води.

Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь і тушкувати котлети близько 5 хвилин до випаровування рідини.

У такий спосіб приготувати всі котлети.

Смачні курячі котлети з морквою та сиром готові.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання6 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025