Догори
Дати відгук

Краще викинути: як довго куряче м'ясо може зберігатися в холодильнику

Є кілька контрольних ознак

3 хв на прочитання06 Березня 2023, 14:32
Поділитись:

Багато хто закуповується продуктами у вихідні дні, щоб на майбутньому тижні мати під рукою необхідні для приготування їжі інгредієнти, інформує Ukr.Media.

Після магазину швидкопсувні продукти відправляються на зберігання в холодильник. Деякі з них використовуються в перші дні.

Але часто про рибу або м'ясо, які псуються швидше за все, ми забуваємо і вчасно не прибираємо в морозильник, думаючи, що приготуємо це завтра. Але настає завтра, і ми відчуваємо себе занадто втомленими в кінці дня, щоб готувати. І вибираємо доставку готової їжі. Тим часом наша охолоджена курка продовжує накопичувати бактерії.

І хоча низькі температури холодильника допомагають зберігати їжу досить довго, проте курка, яка є одним з найдоступніших і універсальних джерел білка, може втратити свіжість швидше, ніж очікувалося. До того ж ви вже могли купити її не дуже свіжу або м'ясо могло не правильно зберігатися або транспортуватися до магазину, що, безсумнівно, зменшує його термін придатності.

Щоб вашим кулінарним планам судилося збутися, пропонуємо ознайомитися з корисною інформацією щодо того, як довго куряче м'ясо може зберігатися в холодильнику, а також які ознаки можуть вказувати на те, що ваша курка вже зіпсована.

Скільки сира курка може зберігатися в холодильнику?

Навіть свіже куряче м'ясо, яке зберігається вдома в холодильнику (не морозилці) більше двох днів, може бути заражене безліччю бактерій, включаючи патогенні клостридії (Clostridium perfringens), сальмонели (Salmonella)і кампілобактер (Campylobacter), які викликають харчову токсикоінфекцію з болями в животі, нудотою, іноді лихоманкою і діареєю.

Тому не варто ризикувати і готувати курку, якщо ви не заморозили її або не встигли приготувати і з'їсти протягом двох-трьох днів, як принесли її з магазину.

Крім того, є кілька контрольних ознак, які допоможуть відрізнити хорошу курячу грудку від поганої.

Як дізнатися, чи не зіпсувалося куряче м'ясо в холодильнику?

Перевірте дату

Термін придатності на упаковці підкаже, скільки часу у вас є, перш ніж курка зіпсується. Зазвичай свіжа курка, індичка або фарш з птиці повинні бути приготовлені або заморожені протягом 1-2 днів з дня покупки.

Неоднорідний колір м'яса

Також для перевірки на свіжість сирої птиці можна покластися на візуальні ознаки псування.

Особливо якщо ви знаєте, що час перебування даної курки в вашому холодильнику більше рекомендованих двох днів.

Свіжа і їстівна курка зазвичай має світло-рожевий або біло-блакитний колір. Якщо ж ви помітили на сирому м'ясі птиці плямистий жовтий жир або відтінки зеленого і сірого кольору, то цю птицю їсти не можна.

Перевірте запах

Для наступної перевірки вийміть курку з упаковки і понюхайте.

Якщо ви відчуєте будь-які кислі, рибні, сірчані ноти або інші неприємні запахи, то, не роздумуючи, відправляйте її у відро для сміття.

Перевірте текстуру

І заключний етап, який повинна пройти курка, перш ніж почати її готувати, — це тест на текстуру.

Хороша куряча тушка буде блискучою, вологою і трохи слизькою на дотик.

Якщо ж курка занадто слизька, м'яка або липка, то краще позбутися від неї якомога швидше.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання11 хвилин тому
Рецепт ідеальної випічки Паска Великдень
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання6 годин тому
Вміст трансжирів Дослідження ВООЗ в Україні Харчування
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитання6 годин тому
Смачний чизкейк Рецепт приготування Смачний десерт
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитання8 годин тому
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитання9 годин тому
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитання10 годин тому
Дикі рослини, які варто включити до меню: рецепти популярних салатів
7 хв на прочитання17 годин тому
Неймовірно пухкий торт з шоколадним та апельсиновим мусом
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій оновлено
Порядок застосування допоміжних репродуктивних технологій оновлено - МОЗ
1 хв на прочитаннягодина тому
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання2 години тому
Всеукраїнська акція Дуби Шевченка єднають Україну
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання3 години тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитання4 години тому
4 корисні звички щоб зменшити ризик розвитку раку і хвороб серця
2 хв на прочитання5 годин тому
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання7 годин тому
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитання9 годин тому
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитання11 годин тому