Догори
Дати відгук

Кожен десятий чиновник в окупованих областях України мав проблеми із законом

Зазвичай це фігуранти кримінальних справ про корупцію, перевищення повноважень та привласнення бюджетних коштів.

2 хв на прочитання30 Вересня 2022, 22:24
Поділитись:

«Проект» проаналізував біографії 112 осіб, яких Росія залучила до керівництва окупованими територіями України (в «урядах», «військово-цивільних адміністраціях», «меріях» міст і районах). Понад 10 % із них — 12 осіб — мали у минулому проблеми із законом. В основному це фігуранти кримінальних справ про корупцію, перевищення повноважень та привласнення бюджетних коштів.

«Глава уряду» Харківської області Андрій Алексеєнко до призначення в Україну працював мером Краснодара. У грудні 2021 року його заарештували за хабар. За версією слідства, Алексеєнко отримав від забудовника подарункову рушницю вартістю 1,6 млн рублів в обмін на необхідні документи. Справу мера передали до центрального апарату Слідчого комітету, і з того часу про його перебіг нічого не відомо. Факт ніяк не завадив призначенню на окуповану територію.

«Мер» Енергодара називає себе Олександр «Волга». Справжнє прізвище чиновника — Молоков, і він може приховувати його через судимість. У 2016 році Молокова заарештували в Алушті у справі про корупцію та зловживання посадовими повноваженнями. Згідно з матеріалами суду, чиновник за хабар видав забудовнику аванс у 60 млн рублів на будівництво будинків для переселенців із аварійного житла та дитячого садка. Але об'єкти так і не було збудовано. На початку 2019 року Молокова засудили до 4 років колонії суворого режиму та заборони обіймати посади в органах влади Росії терміном на 3 роки.

Заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області Ігор Семенчев раніше був головою ради депутатів Антонівки — селища на околиці Херсона. Українська влада підозрювала його в отриманні хабара у великому розмірі та привласненні понад $ 350 тис. із селищного бюджету. Вже після початку вторгнення Росії в Україну Семенчева відпустили під заставу, і він поїхав до непідконтрольного Україні Херсона, де на високій посаді зайнявся питаннями паливно-енергетичного комплексу, промисловості та торгівлі.

Нагадаємо також, що «РФ — країна-шизофренік»: чому укази Путіна про визнання незалежності Херсонської та Запорізької областей просто смішні.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023