Для приготування котлет із рису та рибних консервів можна використовувати будь-які рибні консерви, але перевага — консерви в олії чи у власному соку.
Інгредієнти:
рис — 180 г;
риба консервована (тунець) — 180 г (1 банка);
цибуля ріпчаста — 60 г (1 невеликий);
кріп свіжий — 8 г (кілька гілочок);
яйце — 1 шт.;
сухарі панірувальні — 45 г;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — дрібка;
олія (для смаження) — 50 мл (3 ст. ложки).
Приготування.
У каструлі закип'ятити воду, посолити (1/3 ч. ложки) і всипати рис. Після повторного закипання зробити вогонь мінімальним і варити рис до готовності, близько 15 хвилин.
Готовий рис відкинути на друшляк і промити невеликою кількістю холодної води. Залишити охолонути.
Приблизно половину рідини з баночки з тунцем злити, решту вмісту перекласти у миску (140 г консервів іде безпосередньо у котлети).
Розім’яти вилкою шматочки тунця на дрібні частини.
Цибулю очистити і нарізати кубиками (що менше, то краще).
Кріп промити, обсушити, подрібнити.
Остиглий рис перекласти у миску.
До рису додати рибу, цибулю та кріп.
Туди ж вбити яйце, всипати чорний мелений перець і сіль (враховуючи солоність рису та риби).
Все добре перемішати.
Вологими руками сформувати з рисово-рибної маси котлетки вагою приблизно по 100 г і запанірувати в сухарях.
У сковороді розігріти олію, викласти котлети й обсмажити на сильному вогні до рум'яної скоринки з кожного боку, по 2-4 хвилини.
Котлети з рису та рибних консервів готові. Їх подають до столу у гарячому вигляді. Смачно буде із салатом із овочів.
Також ми розповідали про «гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — швидко готуються в духовці.