Котлети з рису та рибних консервів — простий рецепт

2 хв на прочитання09 Грудня 2022, 13:46

Смачно буде із салатом із овочів.

Для приготування котлет із рису та рибних консервів можна використовувати будь-які рибні консерви, але перевага — консерви в олії чи у власному соку.

Інгредієнти:

рис — 180 г;

риба консервована (тунець) — 180 г (1 банка);

цибуля ріпчаста — 60 г (1 невеликий);

кріп свіжий — 8 г (кілька гілочок);

яйце — 1 шт.;

сухарі панірувальні — 45 г;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — дрібка;

олія (для смаження) — 50 мл (3 ст. ложки).

Приготування.

У каструлі закип'ятити воду, посолити (1/3 ч. ложки) і всипати рис. Після повторного закипання зробити вогонь мінімальним і варити рис до готовності, близько 15 хвилин.

Готовий рис відкинути на друшляк і промити невеликою кількістю холодної води. Залишити охолонути.

Приблизно половину рідини з баночки з тунцем злити, решту вмісту перекласти у миску (140 г консервів іде безпосередньо у котлети).

Розім’яти вилкою шматочки тунця на дрібні частини.

Цибулю очистити і нарізати кубиками (що менше, то краще).

Кріп промити, обсушити, подрібнити.

Остиглий рис перекласти у миску.

До рису додати рибу, цибулю та кріп.

Туди ж вбити яйце, всипати чорний мелений перець і сіль (враховуючи солоність рису та риби).

Все добре перемішати.

Вологими руками сформувати з рисово-рибної маси котлетки вагою приблизно по 100 г і запанірувати в сухарях.

У сковороді розігріти олію, викласти котлети й обсмажити на сильному вогні до рум'яної скоринки з кожного боку, по 2-4 хвилини.

Котлети з рису та рибних консервів готові. Їх подають до столу у гарячому вигляді. Смачно буде із салатом із овочів.

Також ми розповідали про «гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — швидко готуються в духовці.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: