- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- «Гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — швидко готуються в духовці
«Гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — швидко готуються в духовці
Якщо ви виберете курячий фарш, «гнізда» пектимуться 20-25 хвилин, якщо свинячий — час приготування зросте до 35 хвилин.
«Гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — страва дуже проста і смачна.
Інгредієнти:
спагеті — 400 г;
фарш м'ясний (курячий або свинячий) — 250 г;
помідор — 100 г;
сир твердий — 50 г;
цибуля ріпчаста — 50 г;
олія — 1 ст. ложка;
кетчуп — 2 ст. ложки;
майонез — 2 ст. ложки;
петрушка свіжа (для подачі) — за смаком;
вода — 50-70 г;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
Для соусу змішати кетчуп та майонез.
Цибулю очистити, дрібно нарізати і додати до м'ясного фаршу.
Фарш із цибулею посолити і поперчити. Перемішати.
У каструлі закип'ятити приблизно 2 л води, додати 2 ч. ложки солі (або за смаком). Поставити спагеті в каструлю віялом. Чекати 20 секунд і повністю опустити спагеті у воду. Варити на середньому вогні 5-6 хвилин до напівготовності. У духовці спагеті приготуються.
Воду зі спагеті злити, залишити приблизно 50-70 мл.
Форму для запікання змастити олією. Викласти спагеті у форму у вигляді гнізд. Зручно накрутити спагеті на виделку і викласти у форму, роблячи в середині заглиблення.
Змастити «гнізда» зі спагеті соусом з кетчупу та майонезу. У поглиблення «гніздечок» викласти фарш із цибулею.
Помідор нарізати кружальцями і викласти на кожне гніздо зі спагеті поверх фаршу.
Сир натерти на дрібній тертці та розподілити поверх помідорів.
Влити у форму з «гніздами» зі спагеті з фаршем, помідорами і сиром воду, що залишилася, з-під спагеті — так страва вийде соковитішою, а макарони доготуються в процесі запікання.
Поставити форму в гарячу духовку (скляну форму потрібно ставити в холодну духовку).
Запікати «гнізда» зі спагеті з курячим фаршем, помідорами та сиром 20-25 хвилин при 180 °С. Якщо фарш свинячий, збільшити час приготування до 35 хвилин.
Подавати «гнізда» з макаронів із м'ясом, помідорами та сиром, посипавши дрібно нарізаною петрушкою.
Також ми розповідали про «лінивий» сирний хачапурі по-аджарськи на сковороді.