Догори
Дати відгук

«Гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — швидко готуються в духовці

Якщо ви виберете курячий фарш, «гнізда» пектимуться 20-25 хвилин, якщо свинячий — час приготування зросте до 35 хвилин.

2 хв на прочитання05 Грудня 2022, 19:18
Поділитись:

«Гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — страва дуже проста і смачна.

Інгредієнти:

спагеті — 400 г;

фарш м'ясний (курячий або свинячий) — 250 г;

помідор — 100 г;

сир твердий — 50 г;

цибуля ріпчаста — 50 г;

олія — 1 ст. ложка;

кетчуп — 2 ст. ложки;

майонез — 2 ст. ложки;

петрушка свіжа (для подачі) — за смаком;

вода — 50-70 г;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком.

Приготування.

Для соусу змішати кетчуп та майонез.

Цибулю очистити, дрібно нарізати і додати до м'ясного фаршу.

Фарш із цибулею посолити і поперчити. Перемішати.

У каструлі закип'ятити приблизно 2 л води, додати 2 ч. ложки солі (або за смаком). Поставити спагеті в каструлю віялом. Чекати 20 секунд і повністю опустити спагеті у воду. Варити на середньому вогні 5-6 хвилин до напівготовності. У духовці спагеті приготуються.

Воду зі спагеті злити, залишити приблизно 50-70 мл.

Форму для запікання змастити олією. Викласти спагеті у форму у вигляді гнізд. Зручно накрутити спагеті на виделку і викласти у форму, роблячи в середині заглиблення.

Змастити «гнізда» зі спагеті соусом з кетчупу та майонезу. У поглиблення «гніздечок» викласти фарш із цибулею.

Помідор нарізати кружальцями і викласти на кожне гніздо зі спагеті поверх фаршу.

Сир натерти на дрібній тертці та розподілити поверх помідорів.

Влити у форму з «гніздами» зі спагеті з фаршем, помідорами і сиром воду, що залишилася, з-під спагеті — так страва вийде соковитішою, а макарони доготуються в процесі запікання.

Поставити форму в гарячу духовку (скляну форму потрібно ставити в холодну духовку).

Запікати «гнізда» зі спагеті з курячим фаршем, помідорами та сиром 20-25 хвилин при 180 °С. Якщо фарш свинячий, збільшити час приготування до 35 хвилин.

Подавати «гнізда» з макаронів із м'ясом, помідорами та сиром, посипавши дрібно нарізаною петрушкою.

Також ми розповідали про «лінивий» сирний хачапурі по-аджарськи на сковороді.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
АМКУ оштрафував дві компанії на 18,9 млн грн за змову на тендерах
1 хв на прочитання28 хвилин тому
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
1 хв на прочитаннягодина тому
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
1 хв на прочитання3 години тому
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
1 хв на прочитанняВчора
У Мукачеві на День святого Мартина відкрили міжнародний форум виноробів
1 хв на прочитанняВчора
День працівників сільського господарства України
1 хв на прочитанняВчора
Відновлення водних біоресурсів на Одещин: озеро Сасик зариблено молодим товстолобом
1 хв на прочитання15 Листопада 2025
Хліб і сир: гастрономічна пара, що святкує свою універсальність
5 хв на прочитання15 Листопада 2025