Догори
Дати відгук

«Гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — швидко готуються в духовці

Якщо ви виберете курячий фарш, «гнізда» пектимуться 20-25 хвилин, якщо свинячий — час приготування зросте до 35 хвилин.

2 хв на прочитання05 Грудня 2022, 19:18
Поділитись:

«Гнізда» зі спагеті з фаршем, помідорами та сиром — страва дуже проста і смачна.

Інгредієнти:

спагеті — 400 г;

фарш м'ясний (курячий або свинячий) — 250 г;

помідор — 100 г;

сир твердий — 50 г;

цибуля ріпчаста — 50 г;

олія — 1 ст. ложка;

кетчуп — 2 ст. ложки;

майонез — 2 ст. ложки;

петрушка свіжа (для подачі) — за смаком;

вода — 50-70 г;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком.

Приготування.

Для соусу змішати кетчуп та майонез.

Цибулю очистити, дрібно нарізати і додати до м'ясного фаршу.

Фарш із цибулею посолити і поперчити. Перемішати.

У каструлі закип'ятити приблизно 2 л води, додати 2 ч. ложки солі (або за смаком). Поставити спагеті в каструлю віялом. Чекати 20 секунд і повністю опустити спагеті у воду. Варити на середньому вогні 5-6 хвилин до напівготовності. У духовці спагеті приготуються.

Воду зі спагеті злити, залишити приблизно 50-70 мл.

Форму для запікання змастити олією. Викласти спагеті у форму у вигляді гнізд. Зручно накрутити спагеті на виделку і викласти у форму, роблячи в середині заглиблення.

Змастити «гнізда» зі спагеті соусом з кетчупу та майонезу. У поглиблення «гніздечок» викласти фарш із цибулею.

Помідор нарізати кружальцями і викласти на кожне гніздо зі спагеті поверх фаршу.

Сир натерти на дрібній тертці та розподілити поверх помідорів.

Влити у форму з «гніздами» зі спагеті з фаршем, помідорами і сиром воду, що залишилася, з-під спагеті — так страва вийде соковитішою, а макарони доготуються в процесі запікання.

Поставити форму в гарячу духовку (скляну форму потрібно ставити в холодну духовку).

Запікати «гнізда» зі спагеті з курячим фаршем, помідорами та сиром 20-25 хвилин при 180 °С. Якщо фарш свинячий, збільшити час приготування до 35 хвилин.

Подавати «гнізда» з макаронів із м'ясом, помідорами та сиром, посипавши дрібно нарізаною петрушкою.

Також ми розповідали про «лінивий» сирний хачапурі по-аджарськи на сковороді.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю.
Фото БЕБ
На Волині викрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю з підробленими акційними марками
1 хв на прочитаннягодина тому
Держпродспоживслужба спростовує чутки про отруйне авокадо в Україні
Держпродспоживслужба спростовує чутки про отруйне авокадо в Україні
1 хв на прочитання2 години тому
У Закарпатті відкрито новий пункт пропуску з Угорщиною "Велика Паладь – Нодьгодош"
На Закарпатті відкрили автомобільний пункт пропуску з Угорщиною
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне
Експорт яєць за перші три місяці 2025 року подвоївся
1 хв на прочитання5 годин тому
Уряд вніс зміни до нормативних актів щодо земельних відносин та державного фонду документації
1 хв на прочитання8 годин тому
Зеленський підписав закон про обмеження терміну повернення незаконно відчужених державних земель
1 хв на прочитання10 годин тому
250 тис. грн збитків: на Одещині викрили браконьєра з великим уловом риби та крабів
2 хв на прочитання12 годин тому
Оселедець під шубою з желатином — незвичайний рецепт
2 хв на прочитання14 годин тому