Догори
Дати відгук

Котлети із вівсянки: розкрито одну кулінарну хистрість

Почніть з того, щоб залити вівсянку окропом на 10-15 хвилин

2 хв на прочитання23 Травня 2023, 18:37
Поділитись:

Якщо вівсяна каша набридла, отже, настав час урізноманітнити меню. Наприклад, котлетами із вівсянки. Готуються вони просто.

ВАРІАНТ ПЕРШИЙ: ЗІ СМАЖЕНИМИ ОВОЧАМИ

  • 1 склянка вівсянки;
  • 1 середня цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 велика морква;
  • 2 столові ложки олії;
  • 1 яйце;
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів;
  • сіль та перець за смаком.

ПРИНЦИП ПРИГОТУВАННЯ

  1. Почніть з того, щоб залити вівсянку окропом на 10-15 хвилин, щоб вона стала м’якшою. Потім відкиньте її на друшляк і дайте стекти воді.
  2. Дрібно наріжте цибулю та часник. Обсмажте їх на олії, поки вони не стануть золотистого кольору.
  3. Моркву, натерту на дрібній тертці, додайте в сковороду з цибулею та часником. Обсмажте на середньому вогні, поки не морква стане м’якою.
  4. У великій мисці змішайте вівсянку, яйце. Додайте обсмажені овочі, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте усі інгредієнти. Якщо тісто вийшло занадто рідким, додайте панірувальні сухарі (можна борошно).
  5. Сформуйте котлети розміром приблизно з долоню.
  6. Обсмажуйте котлети на олії на середньому вогні, поки вони не стануть золотистого кольору з двох сторін.

ВАРІАНТ ДРУГИЙ: З КАРТОПЛЕЮ

  1. 1 склянку вівсянки необхідно залити 1 склянкою окропу та залишити набухати 15 хвилин.
  2. На дрібній тертці натерти сиру картоплю. Повинно вийти приблизно 1-1,5 склянки.
  3. Дрібно покришити цибулю. Можна використати часник, пропущений через прес. А можна і цибулю, і часник, якщо обидва інгредієнти вам подобаються.
  4. Змішати усі інгредієнти до однорідної маси. Додати улюблені спеції, які кладете у м’ясні котлети.
  5. Смажити на сковороді, як і звичайні котлети.

ЩО ВАЖЛИВО ПАМ’ЯТАТИ

  • Для приготування беруться пластівці, які вимагають варіння. Ідеально підходить “Геркулес”.
  • Якщо котлетна маса вийшла рідкою, можна додати борошно або манку, щоб котлети вийшли щільніші.
  • До котлети добре додавати зелень. Така добавка зробить їх не тільки смачнішими, а й кориснішими. Це може бути шпинат, молоді пагони кропиви, руккола, молоді листочки редиски. А також ароматна зелень – петрушка, кріп, кінза.
  • Якщо готуєте варіант із обсмаженою морквою та цибулею, спробуйте разом з ними обсмажити дрібно нашатковану капусту. Це надасть страві смаку, схожого на смак голубців.

Готові котлети з вівсянки можна подавати з гарніром овочевим або соусом за смаком.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Ціни на борщовий набір впали втричі: надлишок продукції та воєнні ризики обвалили ринок
2 хв на прочитанняВчора
Європейський день винного туризму — історія, традиції, маршрути. Фото: Shutterstock
Смак подорожей у келиху: як Європа святкує день винного туризму
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Лоза, що дає життя: як українські винороби і садівники створюють нову культуру
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Від форелі на Закарпатті до 2,4 млн товстолоба на Одещині: масштабне зариблення водойм
2 хв на прочитання08 Листопада 2025
Червоне з характером: коли Мерло займає центр уваги
1 хв на прочитання07 Листопада 2025
На ринку кукурудзи ціновий стрибок: українські фермери гальмують збирання в очікуванні сухого зерна
2 хв на прочитання05 Листопада 2025
Двоє працівників агрохолдингу загинули на Чернігівщині, наблизившись до нерозірваного російського БпЛА.
1 хв на прочитання04 Листопада 2025
У Раді зареєстрували законопроєкт про оподаткування новостворених фермерських господарств
1 хв на прочитання04 Листопада 2025