- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Котлети із вівсянки: розкрито одну кулінарну хистрість
Котлети із вівсянки: розкрито одну кулінарну хистрість
Почніть з того, щоб залити вівсянку окропом на 10-15 хвилин

Якщо вівсяна каша набридла, отже, настав час урізноманітнити меню. Наприклад, котлетами із вівсянки. Готуються вони просто.
ВАРІАНТ ПЕРШИЙ: ЗІ СМАЖЕНИМИ ОВОЧАМИ
- 1 склянка вівсянки;
- 1 середня цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 велика морква;
- 2 столові ложки олії;
- 1 яйце;
- 2 столові ложки панірувальних сухарів;
- сіль та перець за смаком.
ПРИНЦИП ПРИГОТУВАННЯ
- Почніть з того, щоб залити вівсянку окропом на 10-15 хвилин, щоб вона стала м’якшою. Потім відкиньте її на друшляк і дайте стекти воді.
- Дрібно наріжте цибулю та часник. Обсмажте їх на олії, поки вони не стануть золотистого кольору.
- Моркву, натерту на дрібній тертці, додайте в сковороду з цибулею та часником. Обсмажте на середньому вогні, поки не морква стане м’якою.
- У великій мисці змішайте вівсянку, яйце. Додайте обсмажені овочі, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте усі інгредієнти. Якщо тісто вийшло занадто рідким, додайте панірувальні сухарі (можна борошно).
- Сформуйте котлети розміром приблизно з долоню.
- Обсмажуйте котлети на олії на середньому вогні, поки вони не стануть золотистого кольору з двох сторін.
ВАРІАНТ ДРУГИЙ: З КАРТОПЛЕЮ
- 1 склянку вівсянки необхідно залити 1 склянкою окропу та залишити набухати 15 хвилин.
- На дрібній тертці натерти сиру картоплю. Повинно вийти приблизно 1-1,5 склянки.
- Дрібно покришити цибулю. Можна використати часник, пропущений через прес. А можна і цибулю, і часник, якщо обидва інгредієнти вам подобаються.
- Змішати усі інгредієнти до однорідної маси. Додати улюблені спеції, які кладете у м’ясні котлети.
- Смажити на сковороді, як і звичайні котлети.
ЩО ВАЖЛИВО ПАМ’ЯТАТИ
- Для приготування беруться пластівці, які вимагають варіння. Ідеально підходить “Геркулес”.
- Якщо котлетна маса вийшла рідкою, можна додати борошно або манку, щоб котлети вийшли щільніші.
- До котлети добре додавати зелень. Така добавка зробить їх не тільки смачнішими, а й кориснішими. Це може бути шпинат, молоді пагони кропиви, руккола, молоді листочки редиски. А також ароматна зелень – петрушка, кріп, кінза.
- Якщо готуєте варіант із обсмаженою морквою та цибулею, спробуйте разом з ними обсмажити дрібно нашатковану капусту. Це надасть страві смаку, схожого на смак голубців.
Готові котлети з вівсянки можна подавати з гарніром овочевим або соусом за смаком.
Актуально
Більше з розділу Агро

Як приготувати варення з кульбаби: простий рецепт «сонячного меду»
3 хв на прочитання2 години тому

Каліфорнія подала до суду на Дональда Трампа
4 хв на прочитанняВчора

Паста карбонара: найкращі рецепти та правила приготування
4 хв на прочитанняВчора

Дорогі зайці: через нові мита в США дорожчає шоколад із ЄС
2 хв на прочитанняВчора
Коли сіяти кабачки у квітні та травні 2025 року: поради для багатого врожаю
2 хв на прочитання16 Квітня 2025
Морози на Черкащині можуть негативно вплинути на урожай озимих культур
2 хв на прочитання16 Квітня 2025
Дніпропетровщина – серед лідерів бджільництва в Україні
1 хв на прочитання16 Квітня 2025
На Харківщині продано найдорожчий лот на земельних аукціонах
2 хв на прочитання16 Квітня 2025
Більше з GreenPost

Україна та США підписали меморандум про фіналізацію угоди щодо корисних копалин
1 хв на прочитання17 хвилин тому

Після Великодня: як правильно утилізувати святкове сміття і не нашкодити довкіллю
3 хв на прочитаннягодина тому

Астрономи виявили нові докази позаземного життя: чи наближаємося ми до відкриття?
2 хв на прочитання3 години тому

Тренд 2025 року — сад із польовими квітами, який потребує мінімального догляду
4 хв на прочитання8 годин тому
ЄС відклав заборону на імпорт російського СПГ через переговори з США та внутрішні розбіжності
2 хв на прочитання9 годин тому
Землетруси в М'янмі відкрили руїни ймовірного "водного палацу"
1 хв на прочитанняВчора
У Чорнобильському заповіднику зафіксували рекорд
1 хв на прочитанняВчора
Найдовший рік в історії тривав 445 днів - як таке можливо
2 хв на прочитанняВчора