- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Котлети із вівсянки: розкрито одну кулінарну хистрість
Котлети із вівсянки: розкрито одну кулінарну хистрість
Почніть з того, щоб залити вівсянку окропом на 10-15 хвилин
Якщо вівсяна каша набридла, отже, настав час урізноманітнити меню. Наприклад, котлетами із вівсянки. Готуються вони просто.
ВАРІАНТ ПЕРШИЙ: ЗІ СМАЖЕНИМИ ОВОЧАМИ
- 1 склянка вівсянки;
- 1 середня цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 велика морква;
- 2 столові ложки олії;
- 1 яйце;
- 2 столові ложки панірувальних сухарів;
- сіль та перець за смаком.
ПРИНЦИП ПРИГОТУВАННЯ
- Почніть з того, щоб залити вівсянку окропом на 10-15 хвилин, щоб вона стала м’якшою. Потім відкиньте її на друшляк і дайте стекти воді.
- Дрібно наріжте цибулю та часник. Обсмажте їх на олії, поки вони не стануть золотистого кольору.
- Моркву, натерту на дрібній тертці, додайте в сковороду з цибулею та часником. Обсмажте на середньому вогні, поки не морква стане м’якою.
- У великій мисці змішайте вівсянку, яйце. Додайте обсмажені овочі, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте усі інгредієнти. Якщо тісто вийшло занадто рідким, додайте панірувальні сухарі (можна борошно).
- Сформуйте котлети розміром приблизно з долоню.
- Обсмажуйте котлети на олії на середньому вогні, поки вони не стануть золотистого кольору з двох сторін.
ВАРІАНТ ДРУГИЙ: З КАРТОПЛЕЮ
- 1 склянку вівсянки необхідно залити 1 склянкою окропу та залишити набухати 15 хвилин.
- На дрібній тертці натерти сиру картоплю. Повинно вийти приблизно 1-1,5 склянки.
- Дрібно покришити цибулю. Можна використати часник, пропущений через прес. А можна і цибулю, і часник, якщо обидва інгредієнти вам подобаються.
- Змішати усі інгредієнти до однорідної маси. Додати улюблені спеції, які кладете у м’ясні котлети.
- Смажити на сковороді, як і звичайні котлети.
ЩО ВАЖЛИВО ПАМ’ЯТАТИ
- Для приготування беруться пластівці, які вимагають варіння. Ідеально підходить “Геркулес”.
- Якщо котлетна маса вийшла рідкою, можна додати борошно або манку, щоб котлети вийшли щільніші.
- До котлети добре додавати зелень. Така добавка зробить їх не тільки смачнішими, а й кориснішими. Це може бути шпинат, молоді пагони кропиви, руккола, молоді листочки редиски. А також ароматна зелень – петрушка, кріп, кінза.
- Якщо готуєте варіант із обсмаженою морквою та цибулею, спробуйте разом з ними обсмажити дрібно нашатковану капусту. Це надасть страві смаку, схожого на смак голубців.
Готові котлети з вівсянки можна подавати з гарніром овочевим або соусом за смаком.
Більше з розділу Агро
Удар по Іллічівському ОЖК: пожежа, витік олії та екологічні ризики
2 хв на прочитанняВчора
Українські фермери називають 2025-й найскладнішим роком за десятиліття
1 хв на прочитанняВчора
Парадокс українського агро: врожай росте, експорт падає
1 хв на прочитанняВчора
Агрохолдинги України: від виживання до масштабування під час війни
2 хв на прочитання24 Грудня 2025
Світло у кожній оселі: Україна святкує Святвечір
2 хв на прочитання24 Грудня 2025
Сьогодні, 24 грудня, світ відзначає Eggnog Day — День різдвяного ґоґоль-моґолю
2 хв на прочитання24 Грудня 2025
В Україні запустили першу інтерактивну сирну мапу (ФОТО)
2 хв на прочитання23 Грудня 2025
Природний захист рослин: виявлено новий біогербіцид, що перевершує хімічні аналоги
2 хв на прочитання23 Грудня 2025
Більше з GreenPost
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 27 грудня 2025 року
16 хв на прочитання4 години тому
Як працюватимуть графіки відключень 26 грудня
2 хв на прочитання5 годин тому
Чому карамельна тростина має форму посоха і що означають її смужки
5 хв на прочитання7 годин тому
Україна впроваджує європейські стандарти управління відходами
1 хв на прочитанняВчора
МОЗ впроваджує безкоштовну вакцинацію проти ВПЛ для дівчаток 12-13 років
1 хв на прочитанняВчора
160 мільярдів боргів: чи витримає українська енергетика шлях до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Гороскоп на 26 грудня 2025 року: астропрогноз для всіх знаків Зодіаку
15 хв на прочитанняВчора
Україна представила екоцид на 6 трильйонів гривень світовій спільноті на COP30
1 хв на прочитанняВчора

