Коржики по-домашньому можна дуже просто приготувати на звичайній сковороді з плоским дном.
Інгредієнти:
борошно — 400-500 г;
вода гаряча (70-80 °С) — 250-300 мл;
олія — 2 ст. ложки;
сіль — 1 ч. ложка.
Приготування.
Замісити тісто на теплій воді так, щоб воно було м'яким. Для цього насипати борошно гіркою, зробити всередині заглиблення.
Потроху додаючи до нього теплу воду з додаванням солі, вимісити м'яке, еластичне тісто.
Дати тісту полежати 10 хвилин.
Розділити тісто на кульки розміром із куряче яйце.
Зробити в центрі кожного невелику ямку і влити в неї трохи олії.
Дати олії частково ввібратися, після чого загорнути тісто так, аби вийшли кульки, всередині яких олія.
Потім кульки сплющити і надати форму товстих коржів, стежачи за тим, аби заліплені краї не розкрилися й олія не вилилася.
Розігріти сковороду.
Коржики по-домашньому смажити на сковороді з рівним днищем. Як тільки коржик почне надуватися (через 2 хвилини), перевернути і смажити до готовності (ще 1,5 хвилини).
Домашні коржики готові!
Також ми розповідали про «лінивий» хачапурі з сулугуні, помідорами та зеленню: швидко і просто готується на сковороді.