Коржики по-домашньому: як просто приготувати на сковороді

1 хв на прочитання26 Листопада 2022, 18:53

Одна партія готується менше 5 хвилин.

Коржики по-домашньому можна дуже просто приготувати на звичайній сковороді з плоским дном.

Інгредієнти:

борошно — 400-500 г;

вода гаряча (70-80 °С) — 250-300 мл;

олія — ​​2 ст. ложки;

сіль — 1 ч. ложка.

Приготування.

Замісити тісто на теплій воді так, щоб воно було м'яким. Для цього насипати борошно гіркою, зробити всередині заглиблення.

Потроху додаючи до нього теплу воду з додаванням солі, вимісити м'яке, еластичне тісто.

Дати тісту полежати 10 хвилин.

Розділити тісто на кульки розміром із куряче яйце.

Зробити в центрі кожного невелику ямку і влити в неї трохи олії.

Дати олії частково ввібратися, після чого загорнути тісто так, аби вийшли кульки, всередині яких олія.

Потім кульки сплющити і надати форму товстих коржів, стежачи за тим, аби заліплені краї не розкрилися й олія не вилилася.

Розігріти сковороду.

Коржики по-домашньому смажити на сковороді з рівним днищем. Як тільки коржик почне надуватися (через 2 хвилини), перевернути і смажити до готовності (ще 1,5 хвилини).

Домашні коржики готові!

Також ми розповідали про «лінивий» хачапурі з сулугуні, помідорами та зеленню: швидко і просто готується на сковороді.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: