Корисні властивості сливи

3 хв на прочитання26 Жовтня 2022, 08:11
Image by Devanath from Pixabay

Справжнє джерело вітамінів

Майже в кожному саду українця ростуть сливи. Проте мало хто задумується над тим, що слива не тільки смачний фрукт, але і джерело корисних речовин.

ЯК ПОТРІБНО ВИБИРАТИ СЛИВИ

При виборі плодів потрібно:

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ СЛИВ

Свіжі та сушені плоди володіють такими корисними властивостями, а саме:

ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ 

Калорійність сливи в середньому становить 42 кілокалорії на кожні 100 грам (3 шт). Але слід зазначити, що сушена слива (чорнослив) калорійніше свіжої - 255 ккал на 100 гр.

Слива багата на такі речовини, як: 

ЯК РЕКОМЕНДОВАНО ЇСТИ СЛИВИ

Сливи рекомендується їсти:

Якщо дотримуватись цих правил, то тоді цукор, який є у сливі буде витрачено на потреби організму, а не відкладений «про запас».

КОМУ НЕ ВАРТО ВЖИВАТИ СЛИВУ

Сливи не слід вживати людям з:

КОРИСТЬ І ШКОДА СЛИВОВОГО СОКУ

Сік повторює всі позитивні і негативні властивості сливи, але при його застосуванні слід пам’ятати, що за рахунок видалення твердої фракції концентрація більшості компонентів, що входять до складу плодів, істотно зростає.

Тому слід пам’ятати, що добова доза сливового соку не повинна перевищувати 300 мл, при цьому його рекомендується вживати не більше 100 мл за один прийом. 

КОРИСТЬ І ЗАСТОСУВАННЯ СЛИВОВИХ КІСТОЧОК

В кісточках слив міститься масло, яке є дієвим засобом при аскаридозі, однак без спеціального очищення, яке в домашніх умовах виконати неможливо, застосовувати його не рекомендується.

Тому в терапевтичних цілях допускається до вживання тільки те масло сливових кісточок, яке вироблене промисловим способом. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: