Молодою називають картоплю, яку збирають, як правило, через два тижні після закінчення її цвітіння і до повного дозрівання. Її відмінна риса – тонка, напівпрозора шкірка, що легко відходить навіть під час натискання на неї пальцями. Пояснюючи, чим корисна молода картопля, фахівці зазначили, що в ній, як у багатьох свіжих овочах, містяться високі дози біофлавоноїдами, які є найсильнішими антиоксидантами.
Які ще корисні речовини містяться у молодій картоплі?
При цьому, білок картоплі один із найбільш повноцінних у рослинному світі – він містить 14 із 20 незамінних амінокислот. У свою чергу, 100-грамова порція молодої картоплі дає організму половину добової норми вітаміну С – це важливо для підтримки здорових функцій нервової системи та ендокринної системи, кровоносних судин, а також для вироблення колагену, що забезпечує шкірі та зв'язкам захист від раннього старіння. Калій, якого багато в молодій картоплі, допомагає організму виводити зайву рідину, захищає від набряків, підвищеного тиску.
Хворим на серцево-судинні та ниркові захворювання часто рекомендують їсти несолону печену картоплю, користь якої обумовлена великим вмістом калію.
Також молода картопля сприятливо діє на шлунково-кишковий тракт.
До слова, є 5 продуктів, які шкідливо їсти щодня.