Догори
Дати відгук

Корисні в будь-якій дієті: 5 продуктів, які допомагають схуднути

Дієтологи радять споживати їх щодня.

2 хв на прочитання23 Липня 2024, 08:11
Корисні Продукти Допомагають схуднути Харчвання Корисні Продукти Допомагають схуднути Харчвання
Поділитись:

Кожен, хто намагався хоч раз схуднути, усвідомлює, що проблем та розчарувань тут не оминути. Однак якщо у вас буде правильний режим харчування, ви, по-перше, стабільно знижуватимете вагу, а, по-друге, не відчуватимете сильне почуття голоду. У нашій статті ми поговоримо про 5 таких універсальних продуктів, які дієтологи радять споживати для зниження ваги.

Авокадо

Цей зелений фрукт багатий на клітковину і корисні жири, мінерали і вітаміни. Згідно з дослідженнями, додавання половини авокадо в обід може викликати почуття ситості протягом трьох-п'яти годин після їди. Інше дослідження показало, що жінки, які щодня вживали авокадо, втрачали значно більше ваги. Причина цього в тому, що фрукт багатий на ненасичені жири, які знижують рівень корисного холестерину.

Цільнозернові крупи

Вуглеводна їжа неймовірно важлива для схуднення, оскільки часто призводить до перебору калорій. Головним правилом буде споживання саме цільнозернових круп, таких як коричневий рис, перловка, вівсянка, пшениця, а також багато інших. У них багато поживних речовин і мало калорій, а також вони дають можливість терпіти потяг до цукру та рафінованих вуглеводів.

Горіхи та насіння

Насіння та горіхи, такі як мигдаль, фісташки, волоські горіхи, насіння льону, гарбуза та насіння чіа, є відмінним доповненням до вашої програми схуднення. Вони є багатим джерелом здорового протизапального жиру, рослинного білка і клітковини, які підтримують вас і допомагають вам легше досягти цілей зі зниження ваги.

Жирна риба

Сардини, тунець та лосось, а також інші різновиди жирної риби допомагають значно знизити вагу. Справа в тому, що вона містить багато білка, низькокалорійна, а також багата на корисні для серця жири. Дослідження показали, що вживання жирної риби може сприяти зниженню ваги за рахунок регулювання рівня гормонів апетиту.

Хрестоцвіті овочі

Цвітна капуста, броколі, листова зелень і брюссельська капуста містять мало калорій і вуглеводів і багаті на клітковину. Ці корисні овочі також допомагають зменшити вагу. Крім цього, в їх складі містяться сірковмісні сполуки глюкозинолати, що мають протиракові властивості. Вони також корисні у зміцненні здоров'я серця.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost