Догори
Дати відгук

Коронавірус не піде геть, доки не вакцинують дітей — Ларрі Бліант

Адже зараз невакциновані люди — це переважно діти.

4 хв на прочитання30 Вересня 2021, 17:43
США США
Поділитись:

Відомий епідеміолог, технолог та меценат Ларрі Бліант був у команді, яка викорінила віспу в Індії в 1970 роках, і присвятив більшу частину своєї кар’єри реагуванню на пандемію, запобіганню та інформуванню.

Нині Ларрі Бліант старший радник Фонду Сколла (міжнародний некомерційний фонд, що спеціалізується на соціальному підприємництві) та генеральний директор Pandefense Advisory (міждисциплінарна мережа експертів світового рівня та професіоналів, які займаються реагуванням на пандемію, наразі місією організації є прискорення безпечних, ефективних та етичних заходів проти пандемії Covid-19.

Портал WIRED наводить інтерв’ю з Ларрі Бліантом, в якому він зокрема говорить, що наразі проблема полягає в тому, що люди підтримують міф про те, що діти не хворіють на коронавірус.

«Минулого тижня у США було 250 тис. дітей, які хворіли на COVID-19. Приблизно першого вересня, плюс-мінус два тижні, відкрилося 100 тис. шкіл.

Три речі, які, ми знаємо, забезпечують безпеку дітей — це вакцинація, тестування та маски.

І скільки з цих 100 тис. шкіл, на вашу думку, дотримуються всіх трьох вимог? Думаю, одиниці», — сказав Ларрі Бліант.

Він назвав COVID-19 хворобою нещеплених і додав, що зараз невакциновані люди — це переважно діти. Вакцину для них не схвалили, і в цих сотнях тисяч шкіл, які відкрилися, усі діти до 12 років не можуть зробити щеплення. Також є декілька губернаторів, які відмовляються дозволити шкільним системам або округам запровадити примусове носіння масок.

«Ми не повинні себе обманювати. Ми всі хочемо, щоб наші діти навчалися у школі. Це відчуває кожен батько. Ми розуміємо, що наші діти втратили рік соціалізації та, можливо, багато особистісного розвитку. Найбідніші, найвразливіші мали найменший доступ до шкіл — це був потрійний удар, оскільки вони були ізольовані, у них не було комп’ютерів, і вони не могли виходити в Інтернет», — сказав Ларрі Бліант.

Він вважає, що, відправляючи дітей до школи, коли вони незахищені та вразливі, ми не виконуємо свій обов’язок як батьки, члени громади, вимагаючи безпечного відкриття шкіл.

«Це мене турбує. Це не час, коли Сполучені Штати мають 5000 випадків або 100 смертей на день. Вони відкриваються в той час, коли у нас 150 тис. випадків на день і 2000 смертей. Не кажучи вже про те, що відділення інтенсивної терапії в деяких штатах заповнені. У десятку штатів немає дитячих ліжок у відділенні інтенсивної терапії. Не тільки штати, про які ви могли б подумати, наприклад, про Алабаму, де бідняк із серцевим нападом мав об’їхати 43 лікарні, перш ніж отримав допомогу. Але я декілька тижнів тому дзвонив до Майкла Остергольма [директора Центру досліджень та політики інфекційних хвороб Університету Міннесоти], і він сказав, що цього тижня в Міннесоті у них не було ліжок для відділення інтенсивної терапії», — розповідає Ларрі Бліант.

Однак він не підтримує ідею негайно почати вакцинувати дітей від п’яти років, хоча Pfizer і каже, що це безпечно. Ларрі Бліант переконаний, що не можна ризикувати, не знаючи правильної дози, — вакцина має пройти процес досліджень. Посадовець очікує, що дані про дозування будуть надіслані до FDA у жовтні. Це означає, що за найбільш оптимістичними прогнозами вакцина отримає екстрений дозвіл для дітей молодшого віку до Дня подяки (25 листопада). Однак можливо, що це буде лише наступного року.

Ларрі Бліант вважає, що відвідувати державну школу повинні лише щеплені проти дитячих хвороб.

«Ми знаємо, що зобов’язані зробити державні школи безпечними для дітей, які, можливо, проходять курс хіміотерапії, мають астму, можуть мати імунодефіцит або мати батьків з імунодефіцитом. І тому ми наполягаємо на тому, щоб усі інші були щеплені.

Це закон. І це затверджений закон. В умовах епідемії можна вимагати щеплення», — сказав посадовець.

Також ми розповідали, що профспілка освітян висловилася проти обов’язкової вакцинації проти COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Міжнародний день запобігання експлуатації довкілля та Міжнародний день пам’яті тварин
20 квітня - Всеукраїнський день довкілля
2 хв на прочитання24 хвилини тому
Браконьєр Збитки державі Риболовля
На Одещині викрили браконьєра, який завдав збитки державі на суму більше мільйона гривень
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Мангал із цегли власноруч (ФОТО)
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Туя західна Даніка — одна з найпопулярніших хвойних рослин у ландшафтному дизайні (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому
Чи можна мульчувати рослини тирсою: ось що радять досвідчені садівники (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Весна набирає обертів, попереду Великдень: топ п'ять гарних місць для весняного пікніка у Києві
5 хв на прочитанняВчора
Найбільше стихійне лихо за 80 років: у Казахстані масштабні паводки — ось як виглядає одне з найбільш постраждалих міст
2 хв на прочитанняВчора
У Нобельському нацпарку на Рівненщині створять моніторингову систему для збереження природи
1 хв на прочитанняВчора