Королівський пиріг Кейк-попс: подають у Франції на Хрещення Господнє і до кінця січня

2 хв на прочитання09 Січня 2023, 18:15

Перед подачею даємо охолонути.

"Galette des Rois" або "Пиріг королів" - це торт, який традиційно подають у Франції на Хрещення Господнє і до кінця січня. Так відзначають прибуття трьох мудреців у Вифлеєм. Він складається з коржів з листкового тіста, а всередині схована маленька фігурка (фев). Торт, як правило, наповнюється франжипаном.

Щороку французькі кондитери пропонують ексклюзивні творіння, щоб за традицією коронувати того, хто знайшов "фев", як Короля чи Королеву. Ось особливий рецепт Королівського пирога.

Приготування франжипана

1

Розігріваємо духовку до 180

2

Для його приготування нам потрібно спочатку приготувати масляний крем.

Беремо 200гр вершкового масла кімнатної температури, розм'якшуємо вилкою, не топимо!!!

3

Збиваємо масло міксером і поступово додаємо 8 ст.ложок цукрової пудри.

4

Масу збиваємо не довше 3 хвилин.

5

Мигдаль чистимо і подрібнюємо в кавомолці. Нам потрібно буде 4 ст.ложки подрібнених мигдальних горіхів.

Змішуємо горіхи з масляним кремом і додатково збиваємо до однорідної маси.

6

Замість горіхів можна використовувати мигдальне борошно, додатково додавши до маси 2 яйця.

7

Додаємо шоколадну стружку і перемішуємо

8

Вирізаємо з листкового тіста кружечки діаметром 6 см

9

Накладаємо франжипан на тісто по центрі і поміщаємо паличку.

10

В одну кульку поміщаємо квасолинку чи якусь невеличку фігурку.

11

На край тіста наносимо трохи яєчного жовтка і закриваємо кожну міні-галетку іншим кружечком листкового тіста

12

Обережно натискаємо на край, щоб від добре скріпився

13

Змащуємо жовткомм і викладаємо на деко вкрите пергаментом.

14

Випікаємо 15-20хв, доки галетки не стануть світло-коричневими.

15

Перед подачею даємо охолонути.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: