Догори
Дати відгук

Корекція обміну речовин може допомогти подолати стійку депресію

Дослідження показало, що після корекції цього метаболічного порушення нейромедіаторів у більшості пацієнтів з депресією симптоми хвороби ослабли.

1 хв на прочитання6 годин тому
ФОТО: ілюстративне ФОТО: ілюстративне
Поділитись:

Науковці з Університету Піттсбурга виявили, що корекція порушень обміну речовин може усунути симптоми терапевтично стійкої депресії (ТРД). Дослідження показало, що стійка до лікування депресія пов'язана зі зниженим метаболізмом нейротрансмітерів, таких як дофамін і серотонін.

Цей висновок базується на історії підлітка, який страждав на важку депресію з суїцидальними нахилами. Після року безрезультатного лікування вчені провели біохімічні тести і виявили у нього дефіцит біоптерину - білка, що впливає на синтез нейромедіаторів. Після застосування аналогу біоптерину стан підлітка значно покращився, і він досяг ремісії.

У новому дослідженні науковці проаналізували групу з 33 підлітків із ТРД та порівняли їхні показники з 16 підлітками з контрольної групи. Результати показали, що 64% пацієнтів із депресією мали знижений метаболізм нейромедіаторів. Після корекції цього метаболічного порушення у більшості з них депресивні симптоми ослабли, а деякі пацієнти досягли повної ремісії.

"Це відкриття є проривом у лікуванні терапевтично стійкої депресії", — зазначила керівник дослідження. За її словами, нова техніка може допомогти пацієнтам, яким не допомагають традиційні методи лікування, такі як антидепресанти або психотерапія.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я