- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- «Корейські» кабачки на зиму: проста, вдала і дуже смачна заготівля улюблених овочів
«Корейські» кабачки на зиму: проста, вдала і дуже смачна заготівля улюблених овочів
Дуже просто і дуже смачно!
Готується дуже просто і без клопоту, що, безумовно, жирний плюс! Якщо рецепт в новинку, однозначно рекомендують спробувати, дуже смачно виходить!
Взимку дуже зручно, відкрити баночку і подати до улюбленого гарніру, м’яса, та й взагалі, до чого завгодно!
Інгредієнти на 4 банки по 0,65 л:
— Кабачки — 2 кг.
— Морква — 500 г.
— Кріп — 50 г.
— Цукор — 3,5 ст.л.
— Сіль — 2 ст.л.
— Свіжо-молотий коріандр — 1,5 ч.л.
— Солодка паприка — 1 ч.л.
— Сушений часник — 1 ч.л.
— Червоний перець — 0,5 ч.л.
— Суміш перців
— Олія — 170 мл.
— Оцет 9% — 110 мл.
Спосіб приготування:
- Кабачки і свіжу моркву натираємо на корейській тертці, і, відразу відправляємо все у велику каструлю.
- Додаємо дрібно рубану зелень кропу і спеції: свіжо-молотий коріандр, солодку паприку, сушений часник, червоний перець, суміш перців ( за бажанням ), цукор і сіль.
- Вливаємо олію, 9% оцет, ретельно все перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину.
За цей час овочі дадуть багато соку, який нам, в подальшому, знадобиться.
- Розкладаємо салат по чистим банкам і зверху заливаємо овочевим соком.
- Банки накриваємо кришками, на дно каструлі стелимо марлю або рушник, ставимо банки, заливаємо холодною водою до плечиків і стерилізуємо з моменту закипання рівно 20 хвилин.
- Після стерилізації щільно закручуємо кришками, залишаємо до охолодження і прибираємо на зберігання. Укутувати банки не потрібно.
Дуже просто і дуже смачно! Взимку такий салат з’їдається на ура з чим завгодно: до м’яса, як добавка до гарнірів, та й як самостійний салат теж смачно! Новорічні застілля без такої закуски у нас ніколи не проходять, подобається всій родині і гостям, хто пробує!