Фруктові соки мають неоднозначну репутацію у дієтологів, оскільки вони часто містять багато цукру та можуть негативно впливати на організм. Однак помірне вживання деяких натуральних соків можуть позитивно впливати на здоров’я.
Дієтолог Лорен Манакер назвала п’ять переваг апельсинового соку.
Науково доведено, що вживання апельсинового соку допомагає запобігти утворенню каменів у нирках. Такий самий корисний ефект на нирки справляє також помірне вживання кави, чаю, пива, чи вина.
Деякі дослідження показують, що люди, які регулярно споживають апельсиновий сік, можуть бути менш схильні ожиріння. Дієтолог зазначає, що треба вживати натуральний сік без доданого цукру.
Запалення може завдати шкоди практично кожній частині тіла, але додавання невеликої кількості апельсинового соку до звичайного розпорядку дня допоможе запобігти цьому. Для зниження запалення у організмі достатньо вживати 500 мл апельсинового соку протягом 12 тижнів.
Споживання апельсинового соку знижує ризик ішемічного інсульту на 22% у чоловіків і на 19% у жінок.
Дослідження показали, що люди, які вживали 236 мл неконцентрованого апельсинового соку протягом трьох тижнів, спостерігали зниження "поганого" холестерину.