Приготувати апетитні помідори на зиму може виявитися значно простіше, ніж здається.
Інгредієнти:
помідори — 1,5 кг;
кріп (суцвіття) — 3 шт.;
листя вишні — 9 шт. (по 3 шт. на банку);
цибуля ріпчаста — 3 маленькі головки;
гострий перчик — 2 шт.;
сіль — 1,5 столові ложки;
цукор — 4,5 столових ложок.
Приготування.
Помідори помити, нічого не потрібно обрізати. Вибирати цілі, без зіпсованих ділянок.
Банки, кришки простерилізувати. Закласти на дно приправи: перець, листя вишні, парасольку кропу, очищену голівку цибулі.
Закласти помідори у банки — так, щоб вони були покладені щільно, так вийде їх більше у банку.
Залити окропом помідори, наливати його поступово, щоб не лопнула банка. Залишити на 10 хвилин.
Злити воду. Тепер потрібно зробити маринад. Закип'ятити 1,5 л води, додавши сіль, цукор. Цим маринадом залити банки та закрутити їх.
Перевернути, закутати в ковдру та остудити добу.
Тепер можна забрати зберігатися на зиму.
Також ми розповідали про аджику з помідорів: легкий рецепт.