Цей рецепт — ідеальний спосіб зберегти смак літа й отримати готову основу для коктейлю, супу чи соусу взимку.
Інгредієнти.
помідори (бажано м’ясистих сортів) — 2,5 кг;
цибуля — 500 г;
селера (стебла) — 300 г;
болгарський перець — 500 г;
часник — 1 головка;
гострий перець (чилі) — 1 стручок;
корінь хрону — 1-2 шт.;
оцет (яблучний) — 50 мл;
сіль — 2 ст. л.;
цукор — 2 ст. л.;
чорний перець (горошок) — 10 шт.
Приготування.
Овочі помити та почистити. Помідори, цибулю, селеру, болгарський перець, часник та гострий перець подрібнити у м’ясорубці або блендері.
Перелити суміш у каструлю, додати сіль, цукор, чорний перець горошком і подрібнений корінь хрону.
Довести до кипіння та варити на слабкому вогні 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
За 5 хвилин до готовності додати яблучний оцет.
Гарячу суміш розлити у стерилізовані банки та закатати.
Більше рецептів читайте на GreenPost.