Догори
Дати відгук

Командування медсил ЗСУ нажилося на медичних масках (фото, відео)

З кожної медичної маски, яку мали постачати до війська, зловмисники хотіли отримати по гривні для особистих цілей

1 хв на прочитання20 Серпня 2020, 14:50
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Начальник  управління Командування медичних сил ЗСУ вимагав 1 млн грн хабара за постачання українському війську медичних масок. Про це повідомляє пресслужба СБУ

Начальник командування разом із офіцером медслужби однієї з бригад ЗСУ, посадовцем Державної інспекції енергетичного нагляду та посередником вимагали від підприємства, яке продає медичні маски, хабар у розмірі 1 млн грн.

Гроші хотіли отримати за те, що “допоможуть” компанії виграти тендер на поставку засобів захисту до українського війська.

Розмір неправомірної винагороди був обумовлений обсягом поставки – 1 гривня з кожної маски.

Зловмисники вже навіть встигли отримати першу частину грошей - 400 тис грн. Оперативники затримали організатора злочинної схеми, коли той прийшов на зустріч, аби отримати 600 тис грн. 

Кримінальне провадження розпочали за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Тривають слідчі дії. 

Раніше ми вже писали про те, що 11 серпня в Києві правоохоронці затримали радника директора одного з підприємств Державного агентства резерву, який отримував мільйонний хабар за те, що допоміг неправомірно привласнити 1300 тонн пшениці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.