Геловін закінчився, а гарбузи залишилися — що можна з ними зробити? «Цукор в нормі» пропонує приготувати з них солодкі страви, пропонуючи два діабет-friendly рецепти.
Гарбузовий чіа-пудинг
Інгредієнти (на 1 порцію):
молоко — 1/4 склянки;
насіння чіа — 2 ст. л.;
гарбузове пюре — 2 ст. л.;
суміш спецій для гарбузового пирога;
підсолоджувач на ваш вибір — 1/2 ч. л.
Приготування.
У невеликій мисці змішати молоко з насінням чіа.
Додати гарбузове пюре, суміш спецій для гарбузового пирога та підсолоджувач за смаком. Добре перемішати. Перекласти в банку або чашку, накрити кришкою. Поставити в холодильник, аби пудинг застиг, принаймні на 2-3 години, але краще на ніч.
Панкейки з гарбузом
Інгредієнти (на 1 порцію):
банан — ½ шт.;
гарбузове пюре — 1 склянка;
розпушувач — 1/2 ч. л.;
мигдалеве борошно дрібного помелу — 1/2 склянки;
яйця — 2 шт.;
ваніль — за смаком;
кориця — за смаком;
грецький йогурт без цукру;
ягоди або розтоплене мигдальне масло для подачі.
Приготування.
Покласти всі інгредієнти в блендер та збивати до рівномірної консистенції 20-30 секунд (не перебивати!).
Тим часом розігріти на середньому вогні сковорідку і збризнути її оливковою олією.
Викласти на сковорідку млинці і смажити, доки на поверхні не з'являться бульбашки. Перевернути і смажити до золотистої скоринки з іншого боку.
Повторити з рештою тіста. Подавати з грецьким йогуртом, свіжими чи замороженими ягодами (кілька штук) або розтопленим мигдальним маслом.
Також ми писали про «бенефіс» гарбуза: чотири способи легко і смачно його утилізувати після Геловіну.