Коли Геловін закінчився: солодкі діабет-friendly рецепти з гарбуза

2 хв на прочитання04 Листопада 2023, 12:44
Фото ілюстративне

Утилізувати гарбузи можна солодко.

Геловін закінчився, а гарбузи залишилися — що можна з ними зробити? «Цукор в нормі» пропонує приготувати з них солодкі страви, пропонуючи два діабет-friendly рецепти.

Гарбузовий чіа-пудинг

Гарбузовий чіа-пудинг

Інгредієнти (на 1 порцію):

молоко — 1/4 склянки;

насіння чіа — 2 ст. л.;

гарбузове пюре — 2 ст. л.;

суміш спецій для гарбузового пирога;

підсолоджувач на ваш вибір — 1/2 ч. л.

Приготування.

У невеликій мисці змішати молоко з насінням чіа.

Додати гарбузове пюре, суміш спецій для гарбузового пирога та підсолоджувач за смаком. Добре перемішати. Перекласти в банку або чашку, накрити кришкою. Поставити в холодильник, аби пудинг застиг, принаймні на 2-3 години, але краще на ніч.

Панкейки з гарбузом

Панкейки з гарбузом

Інгредієнти (на 1 порцію):

банан — ½ шт.;

гарбузове пюре — 1 склянка;

розпушувач — 1/2 ч. л.;

мигдалеве борошно дрібного помелу — 1/2 склянки;

яйця — 2 шт.;

ваніль — за смаком;

кориця — за смаком;

грецький йогурт без цукру;

ягоди або розтоплене мигдальне масло для подачі.

Приготування.

Покласти всі інгредієнти в блендер та збивати до рівномірної консистенції 20-30 секунд (не перебивати!).

Тим часом розігріти на середньому вогні сковорідку і збризнути її оливковою олією.

Викласти на сковорідку млинці і смажити, доки на поверхні не з'являться бульбашки. Перевернути і смажити до золотистої скоринки з іншого боку.

Повторити з рештою тіста.  Подавати з грецьким йогуртом, свіжими чи замороженими ягодами (кілька штук) або розтопленим мигдальним маслом.

Також ми писали про «бенефіс» гарбуза: чотири способи легко і смачно його утилізувати після Геловіну.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: